Grid star
companii

MARIRI DE PRETURI LA METROREX SI STB - Transportul in comun, mai scump de la 1 august

Se mareste pretul biletelor la calatoria cu metroul, dar si la transportul in comun terestru. In cazul STB, o calatorie creste de la 1,3 lei la 3 lei (sau 10 bilete pot fi achizitionate cu 25 lei). In cazul metroului, pretul unei calatorii creste de la 2,5 lei la 3 lei.

Ministerul Transporturilor anunta ca de la 1 august, Metrorex si STB isi armonizeaza oferta comerciala. Acum biletele comune ofera acces pentru 90 minute in reteaua supraterana, impreuna cu un acces la reteaua de metrou.

Pretul biletelor se aliniaza astfel:

O calatorie cu metroul sau transportul in comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB / Metrorex va fi 5 lei.
Pentru suma de 5 lei, un calator va beneficia de o calatorie cu metroul si 90 de minute in transportul in comun terestru.
Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei.
Potrivit ministerului Transporturilor, noutatea la abonamentele de 24 si 72 de ore este ca acestea vor fi chiar 24 de ore de la momentul emiterii. Se elimina astfel notiunea de abonament „de zi” care, cumparat la ora 18:00, de pilda, era valabil doar 6 ore din acea „zi”.
Ambele societati introduc si optiuni pentru companiile care doresc sa isi sustina angajatii sa foloseasca transportul in comun.
Vor exista abonamente de o luna, 6 luni si 12 luni. Preturile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre retele (140 de lei in comun STB / Metrorex), 400 de lei (700 de lei in comun STB / Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei in comun STB / Metrorex).
Ambele companii ofera posibilitatea de recuperare a abonamentelor nominale in caz de pierdere. Titularii se pot prezenta cu actul de identitate, iar abonamentele vor fi emise din nou pe numele acestora.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani