Grid star
companii

Mariri salariale la TAROM dupa ce pilotii s-au declarat “inapti de zbor”. Salariile ar creste cu 1.500 euro. Pierderile cu zborurile anulate depasesc 2 milioane euro in 24 ore

UPDATE 11.06:

TAROM anunta oficial ca zborurile revin in graficul normal:
"Compania TAROM a continuat dialogul cu reprezentantii personalului navigant, in urma situatiei de luni, 8 iulie, prin care numeroase zboruri au fost anulate, ca urmare a declaratiilor individuale de inapt pentru zbor a personalului navigant, si anunta incheierea unui acord pentru normalitate si derularea operatiunilor de zbor in regim normal. In dimineata zilei de 9 iulie toate zborurile regulate, atat pe rute interne, cat si externe, se desfasoara conform programarilor de zbor.

In continuarea dialogului intre Consiliul de Administratie al companiei si reprezentantii personalului navigant TAROM, in cadrul intalnirii de lucru comune s-a ajuns la un acord pe aspecte de natura salariala invocate de personalul navigant. Masurile agreate vor fi negociate in cadrul Contractului Individual de Munca cu membrii echipei.

Revenirea la programul normal de zbor

In urma situatiei intampinate luni, 8 iulie, aceea de anulare a numeroase zboruri ca urmare a declaratiilor individuale de inapt pentru zbor a personalului navigant, compania TAROM isi cere scuze pasagerilor sai pentru tot disconfortul creat si depune toate eforturile pentru a reduce impactul pe care aceasta situatie il are asupra planurilor lor de calatorie.Compania a oferit alternative pentru pasagerii afectati de aceste anulari, iar echipa de asistenta este in contact direct cu pasagerii pentru a oferi informatii detaliate privind reprogramarea zborurilor, rambursarile sau alte optiuni disponibile".

Articolul initial:

Negocierile purtate intre pilotii Tarom si membrii Consiliului de Administratie s-ar fi incheiat cu un acord care prevede mariri salariale, fiind de asteptat ca situatia sa revina la normalitate, iar zborurile sa fie in grafic. Negocierile au inceput dupa ce in urma cu 24 de ore mai multe curse TAROM au fost anulate dupa ce unii piloti s-au declarat “inapti de zbor” (click aici pentru a citi)

Dupa o sedinta care a durat mai bine de cinci ore intre pilotii Tarom si membrii Consiliului de Administratie, se pare ca s-a ajuns la o intelegere, anunta antena 3. Astfel, in urma negocierilor, se va acorda o marire de 1.500 de euro in etape, si imediat marirea diurnei externe la 240 euro pentru pilotul comandant si 200 euro pentru copilot. Cu toate acestea, marti dimineata, 9 iulie 2024, alte trei curse Tarom au fost anulate. Acestea trebuiau sa ajunga pe aeroportul Otopeni, in jurul orei 6:30, din Iasi, Suceava si Baia Mare.
De precizat ca Tarom a inregistrat pierderi de aproximativ 2,5 milioane euro pe perioada protestului, potrivit unui comunicat al sindicatului pilotilor de linie din Romania, conform antena 3.

Apelul ministrului Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a cerut luni dimineata sa se ia masuri de urgenta pentru rezolvarea acestei situatii:
“Am solicitat managementului companiei TAROM sa ia urgent masuri pentru situatia actuala! Echipa manageriala, selectionata in baza prevederilor Ordonantei privind managementul corporativ, are toate parghiile legale sa ia decizii administrative necesare pentru evitarea unor astfel de blocaje si pentru a preveni repetarea lor!
De aceea, echipa manageriala trebuie sa vina urgent cu un plan eficient de restructurare, prin care sa asigure capacitatea operativa a companiei TAROM.
Accentul trebuie pus pe asigurarea personalului navigant si nu pe mentinerea in schema a unor persoane care nu au o contributie la buna functionare a TAROM!
Astept o comunicare publica aplicata si detaliata a Directorului General al TAROM prin care sa anunte solutiile identificate”. 

Sursa foto: Facebook TAROM

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani