Grid star
companii

DRAGNEA II DENUNTA PE IOHANNIS SI CITU PENTRU JAFUL NATIONAL – Fostul presedinte al PSD Liviu Dragnea rabufneste: „Iohannis si Citu au dat dispozitie ca CEC Bank sa fie vanduta! La fel ca Hidroelectrica si alte companii pe care le mai detine statul roman.

Regimul Iohannis-Citu vinde Romania bucata cu bucata ca sa-si satisfaca propriile capricii. Iar cel mai recent atac la securitatea economica a Romaniei este intentia guvernului PNL de a privatiza CEC Bank, avertizeaza miercuri, 22 septembrie 2021, fostul presedinte al PSD Liviu Dragnea (foto), care recent si-a facut un nou partid: Alianta pentru Romania (APP).

Si nu e doar atat, adauga Dragnea: macelarind Legea nr. 173/2020 privind unele masuri pentru protejarea intereselor nationale in activitatea economica (act normativ initiat de catre fostul senator PSD Serban Nicolae – click aici pentru a citi), guvernul Florin Citu da cale libera vanzarii si altor companii-cheie ale statului – de exemplu, Hidroelectrica.

Revenind la privatizarea CEC Bank, fostul lider social-democrat arata resorturile din spatele acestei manevre: oprirea finantarii companiilor cu capital romanesc si a creditelor de dezvoltare pentru domeniul agricol si industrial, precum si cedarea catre straini a emisiunilor de obligatiuni si a fondurilor de pensii.

Iata postarea de pe Facebook a lui Liviu Dragnea:

Romania este devalorizata si vanduta la bucata!

Guvernantii au decis vanzarea Romaniei pentru a face rost de bani pentru dezmatul lor.

Iohannis si Citu au dat dispozitie ca CEC Bank sa fie vanduta! La fel ca Hidroelectrica si alte companii pe care le mai detine statul roman.

CEC Bank vine din istorie. Istoria pe care ei vor sa o stearga! Este banca la care pensionarii romani isi pastreaza economiile de-o viata, stranse banut cu banut, cu sacrificii si multe renuntari.

Si ei vor sa o vanda!

Premierul Citu confirma, prin ordinul dat, ca singurul lui scop este sa vanda Romania bucata cu bucata.

Cum sa indraznesti sa gandesti, macar, ca in plina criza economica, sa vinzi actiuni la cele mai valoroase companii cu capital romanesc?

Listarea CEC Bank este un atac clar la securitatea economica a Romaniei! Este un comportament anti-romanesc si impotriva interesului national!

Guvernele, pe care le copiaza Citu si hoarda lui de ministri, isi securizeaza resursele si rezervele nationale! Premierul Romaniei, insa, are nevoie de bani! Romania a ajuns la un grad de indatorare de 50% din PIB! Citu si Orban au imprumutat in ultimii 2 ani cat toate guvernele post-decembriste la un loc, iar acum este din ce in ce mai greu sa ne imprumutam, iar dobanzile pe care le platim sunt cele mai mari din Uniunea Europeana.

Legea 173/2020, care proteja companiile statului roman de astfel de intentii impotriva romanilor, a fost abrogata. Citu a confirmat! Romania trebuie vanduta, rapid, pana se trezesc romanii, bucata cu bucata.

Motivele pentru care vor privatizarea CEC Bank sunt foarte clare:

Opresc finantarea companiilor cu capital romanesc si a creditelor de dezvoltare pentru domeniul agricol si industrial;

Emisiunile de obligatiuni vor fi inghitite de catre fonduri externe.

Fondurile de pensii, care sunt dirijate extern si care opereaza inclusiv pe pietele de capital, vor fi intarite tot in favoarea lor.

Asa vor arata ca nimic din ceea ce e romanesc nu se mai afla sub controlul statului roman.

Vanzarea ultimelor redute valoroase ale statului roman este o actiune anti romaneasca, anti economica, impotriva a tot ceea ce inseamna economia functionala de piata.

Daca vor fi lasati, vom ajunge sclavi in tara noastra!”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani