Grid star
eveniment

MILIARDE PENTRU ASIGURARILE DE VIATA – UNSAR: Indemnizatiile brute platite in baza politelor privind asigurarile de viata au crescut anul trecut cu peste 25%

Indemnizatiile brute platite romanilor in baza politelor privind asigurarile de viata, inclusiv maturitatile si rascumpararile, au crescut anul trecut cu peste 25% fata de 2021, pana la valoarea de 1,8 miliarde de lei.

Potrivit Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), deficitul de protectie al romanilor este inca la o valoare ridicata, de peste 620 miliarde de lei. Practic, diferenta dintre resursele financiare necesare si cele disponibile la un moment dat intr-o familie pentru a mentine standardul de viata in cazul producerii unui eveniment neprevazut este una semnificativa, sustin asiguratorii.

"Romanii incep sa beneficieze din ce in ce mai mult de avantajele asigurarilor de viata, inclusiv ale celor care ne ajuta sa economisim sau sa investim”, a declarat directorul UNSAR, Alexandru Ciuncan.

Proprietarii de locuinte si companiile din Romania au primit in perioada 2013 – 2022 despagubiri de aproape 25 milioane euro (116 milioane lei) din partea companiilor de asigurari membre ale Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), ca urmare a producerii de inundatii si alunecari de teren. Aceste despagubiri au fost platite atat in baza politelor de asigurari de locuinte, cat si in baza asigurarilor de bunuri si proprietati dedicate companiilor.

Sprijinul financiar reprezinta plata despagubirilor pentru 13.193 de dosare de dauna, din care 12.078 ca urmare a producerii riscului de inundatii (din cauze naturale). Valoarea despagubirilor pentru pagubele provocate de inundatii a fost de aproximativ 87 milioane lei, diferenta fiind pentru acoperirea pagubelor provocate de alunecarile de teren.

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani