Grid star
banci

Ministrul de Finante, mesaj pentru BNR

Ministrul de Finante Florin Citu (foto) a transmis un mesaj Bancii Nationale a Romaniei cu ocazia a 140 de ani de la infiintarea acestei institutii.

Potrivit lui Citu, astazi, mai mult ca oricand, este nevoie de o coordonare a politicilor monetare si fiscal-bugetare pentru a trece cu bine peste un tip de criza mondiala cu care economiile contemporane nu s-au mai confruntat.

Iata comunicatul ministerului Finantelor:

„Romania sarbatoreste 140 de ani de la infiintarea Bancii Nationale
In urma cu 140 de ani, romanii sarbatoreau recenta independenta nationala, iar clasa politica a vremii, preocupata de modernizarea tarii, anticipa ca reforma societatii nu este posibila fara constructia unui sistem financiar-bancar, iar banii vor fi sangele care iriga sistemul economic.

Astfel s-a nascut una dintre cele mai importante institutii nationale, care a sustinut timp de decenii crearea si consolidarea statului modern roman.
Banca Nationala a Romaniei a avut un rol central in primele decenii ale secolului trecut, cand, dincolo de initiativele de a dezvolta instrumente specifice de finantare a sectoarelor cu potential in Romania interbelica, a reprezentat principalul suport pentru finantarea cheltuielilor cauzate de cele doua conflagratii mondiale.

Dupa evul mediu intunecat pe care l-a reprezentat regimul comunist pentru bancile centrale, BNR si-a reluat in ultimele trei decenii in mod proactiv rolul de lider al sistemului financiar-bancar, militand totodata pentru masuri coerente la nivel guvernamental si pentru o coordonare optima a mixului de politici economice:

'Adresez felicitari si urari de bine Bancii Nationale a Romaniei la implinirea a 140 de ani si doresc ca aceasta sarbatoare sa fie un drum deschis spre noi realizari, cu speranta la o colaborare solida si eficienta si pe viitor. Astazi, mai mult ca oricand, este nevoie de o coordonare a politicilor monetare si fiscal-bugetare pentru a trece cu bine peste un tip de criza mondiala cu care economiile contemporane nu s-au mai confruntat', a declarat ministrul Finantelor Publice, Florin Citu.

Ministerul Finantelor Publice, in calitate de principal initiator legislativ al actelor normative din domeniul financiar, a sustinut permanent independenta Bancii Centrale si mentinerea celor mai inalte standarde profesionale in sistemul bancar.

Astazi, 29 aprilie, Ministerul Finantelor Publice isi exprima atat bucuria, cat si onoarea de a fi alaturi de Banca Nationala a Romaniei la implinirea a 140 de ani de existenta.
La multi ani Bancii Nationale a Romaniei!”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani