Grid star
eveniment

MINISTRUL DE FINANTE, SOLICITARE LA BRUXELLES – Adrian Caciu: „Am cerut o mai mare flexibilitate in folosirea fondurilor existente”

Ministrul Finantelor, Adrian Caciu, a solicitat in cadrul reuniunii Consiliului Afaceri Economice si Financiare (ECOFIN) desfasurata marti, 15 martie 2022, la Bruxelles, folosirea unor instrumente financiare pentru a combate efectele economice ca urmare a crizei din Ucraina, in scopul protejarii companiilor si a locurilor de munca.

Caciu a cerut o mai mare flexibilitate in folosirea fondurilor existente din exercitiul financiar 2014-2020, restructurarea unor mecanisme de finantare, dar si pentru gasirea unor noi modalitati pentru finantarea investitiilor in energie regenerabila si in domeniul apararii.

Finantare pentru gestionarea fluxului de refugiati

Cresterile de preturi la energie si combustibil reprezinta o problema care se suprapune peste sincopele aparute in lanturile de aprovizionare. Efectele sunt importante, iar politicile fiscal-bugetare trebuie adaptate noilor conditii. Economia trebuie protejata acum asa cum si cetatenii statelor membre trebuie protejati. Pentru atenuarea efectelor, am cerut o mai mare flexibilitate in folosirea fondurilor existente din exercitiul financiar 2014-2020, restructurarea unor mecanisme de finantare, cum este de exemplu SURE, dar si pentru gasirea unor noi modalitati pentru finantarea investitiilor in energie regenerabila si in domeniul apararii. De asemenea, este necesar sa identificam noi masuri de finantare pentru gestionarea fluxului de refugiati, pentru integrarea acestora pe piata muncii si pentru a le permite accesul la educatie si sanatate” , a declarat ministrul Finantelor.

Caciu a mai solicitat si extinderea cadrului temporar pentru ajutoare de stat, in conditiile in care este necesar spatiu fiscal suplimentar pentru sustinerea economiei si cetatenilor, in vederea gestionarii cresterii preturilor si a inflatiei.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani