Grid star
eveniment

VENITURILE ROMANILOR – Cea mai mare parte din bani se duc pe mancare si impozite la stat

Veniturile totale medii lunare ale romanilor au reprezentat in trimestrul I 2021, in termeni nominali, 5476 lei pe gospodarie si 2157 lei pe persoana.

Potrivit Institutului National de Statistica, cheltuielile totale ale populatiei au fost, in trimestrul I 2021, in medie, de 4640 lei lunar pe gospodarie (1828 lei pe persoana) si au reprezentat 84,7% din nivelul veniturilor totale.

Bani pentru supravietuire

Potrivit INS, principalele destinatii ale cheltuielilor efectuate de gospodarii sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii si transferurile catre administratia publica si privata si catre bugetele asigurarilor sociale, sub forma impozitelor, contributiilor, cotizatiilor, precum si acoperirea unor nevoi legate de productia gospodariei.

In ceea ce priveste cheltuielile pentru investitii, destinate pentru cumpararea sau constructia de locuinte, cumpararea de terenuri si echipament necesar productiei gospodariei, cumpararea de actiuni etc, acestea detin o pondere mica in cheltuielile totale ale gospodariilor populatiei (doar 0,4%).

*Datele INS

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani