Grid star
antreprenoriat

MOHAMMAD MURAD IL DESFIINTEAZA PE ORBAN – Presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, catre premierul Ludovic Orban: “Nu ai inteles ce inseamna mediul de afaceri... Favorizati indirect concurenta fata de produsul autohton”

“Nu ai inteles ce inseamna mediul de afaceri”. Acesta este mesajul presedintelui Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) Mohammad Murad (foto dreapta) pentru premierul Ludovic Orban (foto stanga), dupa ce aceasta a declarat ca restaurantele vor ramane inchise si dupa 15 iunie, data la care incepe oficial sezonul estival.

FPTR a anuntat miercuri, 10 iunie 2020, ca daca restaurantele din hoteluri nu se deschid pe 15 iunie, va actiona in judecata guvernul pentru subminarea economiei nationale (click aici pentru a citi). La scurt timp, a venit si reactia premierului Orban. Acesta a anuntat ca restaurantele raman inchise, si l-a numit “nazdravan” pe Mohammad Murad.

24 de ore mai tarziu, presedintele FPTR a scris pe Facebook ca mentinerea inchisa a restaurantelor se numeste sabotaj: “E usor sa iei decizii si, in special, cand nici in trecutul tau, nici in prezent, nu ai inteles ce inseamna mediul de afaceri. Sunt convins ca d-l prim-ministru este mult mai destept decat noi toti si datorita acestui lucru este admirat de milioane de romani”.
Murad il intreaba pe Orban, dar si pe Raed Arafat, cum explica faptul ca romanii care pleaca in Grecia sau Bulgaria nu sunt expusi unui risc epidemilogic si se pot intoarce fara probleme acasa, in schimb cei care vin pe litoral nu au aceleasi conditii de a petrece o vacanta:
“In limba romana, acestu lucru se numeste sabotaj, deoarece favorizati indirect concurenta fata de produsul autohton”.

Iata mesajul transmis pe Facebook de Mohamamd Murad :

“Imi permit sa ma consider ca fiind unul din 'nazdravanii' din turismul de pe litoral. As prefera sa raman nazdravan decat responsabil si poate chiar sa merg pana la limita de neseriozitate.

E usor sa iei decizii si, in special, cand nici in trecutul tau, nici in prezent, nu ai inteles ce inseamna mediul de afaceri. Sunt convins ca d-l prim-ministru este mult mai destept decat noi toti si datorita acestui lucru este admirat de milioane de romani. Dar nu putem neglija faptul ca sunt sute de mii de romani care au programat vacantele pe litoralul romanesc, iar astazi sunt nevoiti sa ceara inapoierea sumelor platite in primavara sau iarna sau sunt indrumati direct catre Grecia, Turcia, Croatia.

D-le prim-ministru… sau mai degraba as intreba direct sursa despre aceasta decizie. D-le Arafat, cum explicati faptul ca romanii care pleaca in Grecia sau Bulgaria nu sunt expusi unui risc epidemilogic si se pot intoarce fara probleme acasa, in schimb cei care vin pe litoral nu au aceleasi conditii de a petrece o vacanta sau chiar v-a dus gandul ca romanii care au plecat din tara nu fac dialog si nu vorbesc cu gazdele lor? Motiv pentru care nu au nevoie de restrictii.

In limba romana, acestu lucru se numeste sabotaj, deoarece favorizati indirect concurenta fata de produsul autohton.

Promisiunea facuta acum 3 saptamani de d-l prim-ministru am luat-o in serios si am fost incantat de dialogul constructiv purtat. Aflandu-ne intr-o cladire simbolica pentru noi toti, niciodata nu as fi crezut ca promisiunile sunt niste vorbe in vant, dar recunosc faptul ca m-am simtit onorat sa fac o poza langa dvs. d-le prim-ministru. Am crezut ca am fost bine inteles si ca avem parte de un parteneriat functional, dar din pacate am uitat ca vorbesc cu un politician asa cum s-a intamplat de 30 de ani in Romania.

Ce facem cu cei care sosesc luni pe litoral pe sistemul all-inclusive? Ce sa le raspundem la multitudinea de intrebari? Cu ce ne-a ajutat guvernul in aceasta perioada dificila? Si vorbesc in numele a zeci de mii de salariati care asteapta o solutie pentru a se intoarce la munca. In orice caz am aleg sa raman in echipa ,'nazdravanilor' decat in echipa care promite si uita”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani