Grid star
criptomonede

MOSTENIREA MILIARDARULUI ROMAN IN BITCOIN INGHITIT DE OCEAN IN COSTA RICA – Comunitatea cripto, pe urmele misteriosului portofel digital al lui Mircea Popescu

Moartea misteriosului miliardar roman Mircea Popescu, despre care legenda urbana spune ca ar fi detinut un milion de Bitcoin, a starnit un puternic cutremur in comunitatea cripto. Admirat si controversat totodata, exoticul personaj a lasat in urma sa o intreaga filosofie a fenomenului bitcoin, dar si un portofel virtual cu o uriasa greutate in piata criptomonedelor.

Familia sa nu ar avea acces la acest portofel, spune un zvon la prima mana aruncat pe Twitter de utilizatorul heraklit. Nu se stie daca Mircea Popescu a pregatit un succesor si nici daca acesta va „lichida” milionul de bitcoini, echivalentul a circa 34 miliarde dolari, pe platformele de exchange cripto.

Intrebarea care framanta comunitatea cripto este cine, cum si daca Mircea Popescu a pregatit un mostenitor

Pare insensibil, dar dupa socul initial, intrebarea care a incins retelele de socializare ale comunitatii este cine, cum si daca Mircea Popescu a pregatit un mostenitor pentru averea sa.

Mircea Popescu ar fi controlat 1 milion BTC si, cel mai probabil, familia nu are acces la fondurile sale. Este posibil ca un milion de BTC sa fi disparut de pe piata pentru totdeauna” , scrie heraklit @ heraklit20

·Daca acele monede aterizeaza pe piata, pretul se va reduce. Daca, dimpotriva, umanitatea a pierdut acele monede pentru totdeauna, atunci fiecare bitcoin existent va valora si mai mult, scrie bitcoinist.com citand postarile internautilor pe Twitter.

Un fenomen bizar si fara precedent prin amploarea sa s-a petrecut cu conturile mai multor persoane

Peste toate acestea, cateva zile inainte si dupa anuntul privind moartea sa in Costa Rica, transmis de autoritati pe 23 iunie, un fenomen bizar si fara precedent prin amploarea sa s-a petrecut cu conturile mai multor persoane. Acestea s-au trezit fie cu un minus, fie cu un plus de 50 de miliarde de dolari.

Intamplator sau nu, cifrele au luat-o razna si Maddie McGivern, din California, s-a trezit peste noapte, in jurul datei de 22 iunie, cu o datorie de 50 miliarde dolari in contul sau de la Chase Bank scrie NewsWeek, informatie preluata de intreaga presa internationala. Darren James, din Baton Rouge, Louisiana, a descoperit pe 26 iunie ca are un plus de 50 de miliarde de dolari in contul sau. Cotidianul The Sun publica mai multe tweett-uri similare din 19 sau 20 iunie cu persoane care posteaza fotografii cu balanta negativa de 50 miliarde dolari la aceeasi banca, precizand ca aceasta a admis, prin purtatorii sai de cuvant, ca ar fi vorba despre o eroare.

Evident, cel mai probabil, nu exista absolut nicio legatura intre cele doua evenimente, si, asa cum a declarat banca, este vorba despre o simpla eroare informatica, singura conexiune fiind numarul urias de zerouri implicat. Si aici, dincolo de tragedia umana, evenimentul in sine implica la randul sau o suma cu un potential impact urias pentru intreaga comunitate cripto.

Familia lui Mircea Popescu nu a transmis nicio solicitare de asistenta consulara pentru repatrierea trupului

Revenind la cronologia acestei tragedii, milionarul in bitcoin Mircea Popescu s-a inecat miercuri, 23 iunie, in provincia Puntarenas din Costa Rica, eveniment relatat initial de publicatia locala Crhoy.com si preluat ulterior de intreaga presa internationala. Potrivit informatiilor Ministerului Afacerilor Externe (MAE), care a confirmat implicit ca este vorba despre cetateanul roman Mircea Popescu, familia acestuia nu a transmis nicio solicitare de asistenta consulara pentru repatrierea trupului barbatului, se arata intr-un raspuns transmis marti, 29 iulie, la solicitarea Libertatea.

Agentia de Investigatii Judiciare din subordinea Curtii Supreme de Justitie din Costa Rica este institutia care ancheteaza moartea romanului. Ambasada Romaniei din Mexic, acreditata in republica din America Centrala, este tinuta la curent cu investigatiile.

Raportul autopsiei nu a fost inca finalizat. De cand s-a aflat despre sfarsitul lui, pe Twitter dar si pe alte platforme unde se discuta despre criptomonede nu se mai opresc comentariile.

Povestea incredibila a controversatului si exoticului Mircea Popescu

Presa internationala si presa din Romania a relatat, in aceasta saptamana, pe zeci de pagini virtuale care ar putea incapea intr-un intreg roman, povestea incredibila a controversatului si exoticului Mircea Popescu, despre care se stie ca avea un stil bizar de viata si o filosofie foarte personala privind fenomenul Bitcoin.

Mircea Popescu a fost o legenda. In Canada cand aflau ca sunt din Romania, toti din comunitatea crypto ma intrebau cu o mare admiratie daca l-am intalnit pe Mircea Popescu. El a facut multe pentru Bitcoin, in perioada cand Bitcoin era un anonim. Un vizionar, a creat primul stock exchange digital in care se puteau lista companii doar pe baza de Bitcoin, un fel de ICO inainte sa apara ether sau sa se inventeze termenul de ICO. Prin reputatia si munca sa, a facut cinste Romaniei in acest domeniu revolutionar si global si cu siguranta va ramane in istoria Bitcoin. Dumnezeu sa-l odihneasca”, a declarat pentru Lumea Banilor Constantin Rotariu, fondator Bitcoin Romania.

Se stie despre el ca a trait in mai multe tari, printre care Statele Unite, Egipt, Mexic si Costa Rica. Nascut in Cluj-Napoca, in 1980, a studiat filosofia si antropologia la Cluj.

Unii il considerau pe Mircea Popescu “parintele toxicitatii Bitcoin”, un veteran al industriei de criptomonede, si nimeni nu stia daca acesta chiar detine averea in criptomoneda pe care ar fi clamat sa o aiba.

Mircea se declara fiind singurul sau cel mai mare detinator privat de criptomonede, insa asa cum stim nimeni nu poate confirma acest lucru, data find specificitatea tranzactiilor si modul de lucru al tehnologei a blockchain, acolo unde toate lucrurile sunt foarte bine criptate.”, Flaviu Jakobuwicz, antreprenor.

In anul 2007 a infiintat Polimedia, o companie IT de planificare a resurselor, cu sediul la Timisoara. Aceasta nu a avut mare succes. Faima sa a venit insa in 2012, cand a inceput sa scrie despre bitcoin.

Mircea Popescu a venit cu „teoria maximalismului bitcoin”, care postuleaza ca in viitor acesta va fi singurul activ digital care va fi necesar, toate celelalte criptomonede fiind inferioare. Tot in 2012 a fondat MPEx, o platforma de tranzactionare Bitcoin, unde se puteau achizitiona actiuni, obligatiuni si optiuni la companii. Acestea se emiteau insa contra bitcoin, nu in monede clasice. Autoritatile americane au demarat o investigatie, fiindca ofertele au fost facute fara acceptul SEC – Comisia de Valori Mobiliare a SUA.

Bitcoin.com scrie ca Popescu a inceput sa „troleze“ SEC, adica sa isi bata joc de cererile acestei institutii, prezentand problemele logice ale acestora. SEC i-a cerut atunci toate documentele legate de listarea Satoshi DICE, dar Popescu a spus ca nu a incalcat nicio lege, deoarece bitcoin nu se incadreaza in definitia banilor. Acesta a mai scris ca cererea autoritatilor americane este ilegala. Ancheta s-a incheiat in 2014 prin obligarea fondatorului Satoshi DICE de a plati 50.000 de dolari drept penalitati. Intre timp, si MPEx a disparut.

Deocamdata insa nu se stie ce se va intampla cu averea lasata in urma de Mircea Popescu. Cripotomonedele detinute de el sunt inchise intr-un portofel virtual de la care, cel mai probabil, doar el avea cheia.

Iata cateva citate din ceea ce scria Mircea Popescu despre Bitcoin, preluate pe Twitter de catre admiratorii sai

Bitcoin este o inovatie de anvergura, cu efecte necunoscute si nebanuite. Este cu totul probabil ca efectele sale sa intre in conflict cu toate conventiile umane stabilite in prezent. ”

„Vom auzi totul despre cum Bitcoin este „rau pentru democratie” si „rasist” si despre orice altceva. Bitcoin elimina autoritatea guvernamentala si tot ceea ce sustine guvernul mare”

Bitcoin este ca soarta. Functioneaza complet in afara oricarei agentii umane. Pentru tot ce se stie despre cine a fost Nakamoto ... Bitcoin ar fi putut la fel de bine sa se creeze pe sine. Modul in care functioneaza soarta este destul de simplu: faceti ceea ce trebuie si faceti parte din ea. Fa un lucru gresit si esti in intuneric ”

Bitcoin poate sa-ti omoare toti prietenii si toti oamenii pe care ii respecti. Daca trasnetul cade acolo unde stai, indiferent daca simti un fel de iubire calda si confortabila sau cea mai aprinsa ura imaginabila este strict irelevanta - electricitatea ramane.”

Bitcoin este cel mai important proiect al speciei umane in acest moment. Asta este tot.

Imi place Bitcoin pentru ca imi place libertatea. Este atat de simplu”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani