Grid star
companii

MUTARE DE EFECT PE PIATA MEDICAMENTELOR – Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, consultanta pentru o tranzactie din SUA

Luna ianuarie 2021 a inceput cu o importanta tranzactie pe piata mendicamentelor din Statele Unite ale Americii, casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii acordand consultanta juridica in cadrul unei tranzactii in valoare de miliarde de dolari.

Este vorba despre gigantul american AmerisourceBergen Corporation, care la 6 ianuarie 2021 a cumparat compania Alliance Healthcare, divizia de distributie a holdingului Walgreens Boots Alliance din SUA, ce produce si distribuie medicamente.

Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a consiliat AmerisourceBergen Corporation in aceasta tranzactie cifrata la 6,47 miliarde dolari. Mai exact, Tuca Zbarcea & Asociatii a consiliat cumparatorul in bucla locala a tranzactiei. Si mai exact, societatea de avocatura a fost implicata in special in procesul de due diligence privind companiile locale supuse achizitiei, respectiv in evaluarea unor aspecte specifice de ordin juridic sau fiscal.

La 6 ianuarie 2021, AmerisourceBergen Corporation (NYSE: ABC) si Walgreens Boots Alliance au semnat tranzactia prin care corporatia americana achizitioneaza Alliance Healthcare – divizia de distributie de produse farmaceutice a WBA din Europa, inclusiv Romania, impreuna cu anumite servicii specifice, precum si operatiunile farmaciilor din anumite tari europene.

In cadrul componentei locale a tranzactiei, AmerisourceBergen a beneficiat de serviciile juridice furnizate de avocatii de la Tuca Zbarcea & Asociatii, care a colaborat cu firma internationala Hogan Lovells. Echipa Tuca Zbarcea & Asociatii a fost coordonata de Ciprian Dragomir (foto 1), Avocat asociat, si Dominic Morega (foto 2), Managing Associate. Totododata, echipa Tuca Zbarcea & Asociatii a cuprins avocati si experti cu experienta solida in diverse arii, precum: Roxana Pana (Managing Associate), Dana Blaer (Managing Associate), Serban Paslaru (Avocat asociat), Mihai Anghel (Managing Associate) si Ramona Moisa (Tax Manager).

A fost o reala placere sa consiliem AmerisourceBergen, alaturi de excelenta echipa a Hogan Lovells, in vederea incheierii acestei tranzactii transfrontaliere de anvergura, cu impact semnificativ inclusiv pe piata distributiei de produse farmaceutice si serviciilor logistice din Romania. Suntem pregatiti sa oferim in continuare intreg sprijinul necesar pentru finalizarea tranzactiei in cele mai bune conditii”, a declarat Dominic Morega, Managing Associate al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Finalizarea tranzactiei in valoare de 6,47 miliarde USD este supusa indeplinirii unor conditii suspensive (inclusiv aprobarile autoritatilor de reglementare si concurenta din Europa si SUA) si va transforma AmerisourceBergen intr-o companie globala de distributie de produse farmaceutice, cu o pozitie de top in piata, atat in Europa si in America de Nord, cat si in alte zone ale lumii.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani