Grid star
companii

VANZAREA PRIMA TV, LA CONSILIUL CONCURENTEI – Tranzactia dintre oamenii de afaceri Cristian Burci si Adrian Tomsa pentru vanzarea Prima TV este analizata de Consiliul Concurentei

Se intrevede tot mai clar la orizont vanzarea postului de televiziune Prima TV. Tranzactia a ajuns pe masa Consiliului Concurentei, institutia anuntand miercuri, 24 iunie 2020, ca analizeaza procedura.

Circa trei ani au durat negocierile dintre oamenii de afaceri Cristian Burci (actualul proprietar al televiziunii) si Adrian Tomsa (cel care detine posturile Look TV, prin SC Clever Business Transilvania SRL), intelegerea fiind parafata in aprilie 2020. Mentionam ca televiziunea se afla acum in reorganizare judiciara, dupa ce a fost in insolventa.

Iata comunicatul Consiliului Concurentei:

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Prima TV de catre Clever Business Transilvania S.R.L.

Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care compania Clever Business Transilvania S.R.L. preia postul de televiziune Prima TV.

Clever Business Transilvania S.R.L., companie controlata de omul de afaceri Adrian Tomsa, va achizitiona de la Prima Broadcasting S.R.L., companie aflata in reorganizare, activitatea aferenta postului generalist de televiziune Prima TV, in temeiul unui contract de transfer de activitate.

Adrian Tomsa detine mai multe investitii in Romania, dintre care canalele TV Look (LookPlus si LookSport), AgroTV si Profit.ro, dar si paginile web Looksport, Lookplus, Lookmedica Agrotv, Profit.ro.

In conformitate cu prevederile Legii Concurentei (nr. 21/1996), aceasta operatiune este o concentrare economica ce trebuie autorizata de Consiliul Concurentei.

Autoritatea de concurenta va evalua aceasta tranzactie in scopul stabilirii compatibilitatii sale cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege.

Eventualele observatii si puncte de vedere pot fi transmise autoritatii de concurenta prin e-mail la adresa servicii@consiliulconcurentei.ro sau prin posta, la urmatoarea adresa: Consiliul Concurentei, Piata Presei Libere nr. 1, Casa Presei, corp D1, sector 1, Bucuresti, cod postal 013701, Oficiul Postal nr. 25, in termen de 20 zile de la data prezentului anunt.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani