Grid star
eveniment

NICIO SPERANTA PENTRU BUGETARI – Citu, anuntul de care se temea toata lumea

Nu exista nicio speranta pentru bugetari in viitorul apropiat. A spus-o chiar premierul Florin Citu (foto) joi, 11 martie 2021.

Prezent la dezbaterea Confidex „Recuperarea post-pandemie si drumul spre o noua economie”, organizata de Impetum Group, prim-ministrul a anuntat ca salariile bugetarilor, deja inghetate in 2021, vor ramane la fel in 2022. In general, statul ne trage in jos cand vorbim de dinamica economica”, a sustinut Florin Citu, adaugand: „Este o frana in dezvoltarea economiei – cu toate arieratele si cu toate problemele pe care le are.

Confruntat cu vocile care reclama o asa-zisa concurenta neloiala intre stat si mediul privat in ceea ce priveste salariile, Citu a replicat:

Este adevarat (n.r. ca exista concurenta neloiala stat-privat prin prisma salariilor) si de aceea am luat aceste masuri anul acesta. O masura nepopulara: de a mentine anvelopa salariala la nivelul anului trecut. Iar anvelopa salariala ramane si anul viitor la acelasi nivel. Creste foarte putin. Reforma asa incepe: prin stoparea cresterii anvelopei salariale si fortand reforma in interiorul sistemului.

Stiu foarte bine ce spuneti, ca e competitie neloiala din partea statului. Si este nu numai pe salarizare, ci este si modul in care statul lucreaza cu sectorul privat, in modul in care statul controleaza sectorul privat samd. Sunt multe probleme aici si de asta e nevoie si de transparentizare, dar si de un mod mai eficient al statului, pe care-l vom face prin digitalizare.

Eu nu cred ca a schimba oameni, a pune un om nou pe un proiect pe care-l avem de ani de zile va rezolva problema. Nu; digitalizarea sau transformarea digitala a statului este cel mai obiectiv mod de a face un stat suplu, eficient, cu care sa lucrezi OK. Astazi, statul, asa cum este el, ne trage in jos cand vorbim de dinamica economica. Este o frana in dezvoltarea economiei – cu toate arieratele si cu toate problemele pe care le are. Am inceput si veti vedea ca anul acesta incepem usor”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani