Grid star
banci

NICIO TRANZACTIE INTERBANCARA – BNR nu a putut stabili indicele de referinta zilnic al pietei monetare interbancare: “Nu s-au inregistrat tranzactii”

Banca Nationala a Romaniei (BNR) nu a putut stabili joi, 8 februarie 2024, indicele de referinta zilnic al pietei monetare interbancare.

Motivul a fost dezvaluit chiar de BNR. Concret: joi, 8 februarie 2024, nu s-au inregistrat tranzactii pe piata monetara interbancara, or indicele de referinta zilnic al pietei monetare interbancare se calculeaza in fiecare zi lucratoare, ca medie ponderata (cu volumele tranzactiilor) a ratelor de dobânda ale tranzactiilor de pe piata monetara interbancara.

 

Redam comunicatul BNR de vineri, 9 februarie 2024:

 

In data de 8 februarie 2024 nu s-au inregistrat tranzactii pe piata monetara interbancara. In consecinta, indicele zilnic nu va fi calculat pentru ziua de 8 februarie 2024, iar pentru indicele de referinta trimestrial se vor lua in calcul doar zilele in care au avut loc tranzactii.

Precizam ca indicele de referinta trimestrial al pietei monetare interbancare se calculeaza ca medie aritmetica a valorilor zilnice inregistrate in toate zilele lucratoare ale trimestrului respectiv.

Indicele de referinta zilnic al pietei monetare interbancare se calculeaza in fiecare zi lucratoare, ca medie ponderata (cu volumele tranzactiilor) a ratelor de dobânda ale tranzactiilor de pe piata monetara interbancara”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani