Grid star
interviuri

NICUSOR DAN, ACUZAT DE SANTAJ – Candidatul PNL la Primaria Capitalei a fost devoalat: “Blocheaza dezvoltari imobiliare, pentru ca ulterior sa stea sa negocieze retragerea plangerilor... Acest mecanism este o sursa uriasa de facut bani... Forma de santaj..

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, deputatul Nicusor Dan (foto), este acuzat de santaj. Mai exact, ca ar face bani frumosi prin hartuirea investitorilor si dezvoltatorilor imobliari.

Atacul la adresa lui Nicusor Dan este lansat de cunoscutul senator PSD Daniel Zamfir, care, intr-un interviu acordat Lumea Banilor, si-a exprimat convingerea ca Gabriela Firea nu poate pierde un al doilea mandat de primar general al Capitalei. Daniel Zamfir a confirmat ca impotriva lui Nicusor Dan exista nenumarate plangeri din partea investitorilor, care au acuzat ca au fost blocati sa dezvolte proiecte de catre candidatul PNL la Primaria Capitalei, fara motive reale. De fapt, motivele sunt unele de interes financiar, arata Daniel Zamfir, strategia lui Nicusor Dan si a grupului de asociatii fondat de acesta fiind de a formula plangeri impotriva unor investitori, cu consecinta blocarii proiectelor acestora, pentru ca ulterior sa-si retraga actiunile, in urma negocierilor, desigur contra unor sume de bani.

Pe de alta parte, Daniel Zamfir a explicat ca tocmai aceste practici i-au adus lui Nicusor Dan porecla de “Plicusor Ban”, acesta fiind insa numit si “Puzisor”. Culmea, cei care i-au dat lui Nicusor Dan porecla de “Plicusor Ban” au fost chiar membrii PNL.

Iata fragmentul din interviul acordat Lumea Banilor in care senatorul Daniel Zamfir vorbeste despre practicile lui Nicusor Dan:

Vor fi sau nu amanate alegerile?

Tot aud discutii in spatiul public in legatura cu amanarea alegerilor. Dincolo de tot ce se spune, interesul public sa aiba loc alegeri ca sa existe o legitimitate a alesilor, nu poti sub nicio forma sa excluzi situatia in care ne aflam. Eu cred ca e important felul in care va evolua situatia sanitara.

Ce pronostic dati? O pune in pericol Nicusor Dan pe Gabriela Firea?

“Plicusor Ban”, unii ii spun si “Puzisor”. Porecla “Plicusor Ban” a fost inventata de cei de la PNL. Cei de la PNL l-au poreclit pe Nicusor Dan “Plicusor Ban”, in campania din 2016, cand PNL il avea candidat pe Catalin Predoiu. La vremea aia, toti din PNL prin postarile de pe Facebook, prin iesirile publice ii spuneau “Plicusor Ban”. Are si un substrat toata aceasta chestiune, pentru ca tot ceea ce se spune despre Nicusor Dan - ca are acel mecanism prin care cu asociatiile sale blocheaza dezvoltari imobiliare, pentru ca ulterior sa stea la masa sa-si negocieze sa-si retraga plangerile si lucrurile sa mearga mai departe - nu este deloc lipsit de fundament.

In mediile politice circula deja informatii ca ar exista deja anumite dosare, plangeri formulate pe asemenea subiecte.

Nu va ascund ca si eu am auzit despre lucrurile astea. E un mecanism odios prin care sub masca “eu vreau binele bucurestenilor” sa nu-i las pe dezvolatatori sa dezvolte... Stiti ca sunt plangeri facute de Nicusor Dan de genul nu poti sa construiesti pentru ca exista un studiu ca cei ve construi tu e pe culoarul de zbor al cocorilor cand pleaca spre tarile calde. Tot felul de aberatii cu care omul asta a blocat investitii uriase in Bucuresti au inceput sa fie demontate de instante. In Bucuresti se stie deja - si nu numai in Bucuresti, caci acest grup actioneaza in tara – ca acest mecanism este o sursa uriasa de facut bani, si bani multi. Tu pui presiune in sensul blocarii investitiilor - si sunt multi investitori care au credite la banci, care platesc dobanzi si oamenii astia blocheaza luni poate ani de zile unele investitii - dar nu raspunzi pentru prejudiciile pe care le creezi acelor investitori. Blochezi o investitie? Daca ai dreptate, foarte bine, dar daca n-ai dreptate sa-i platesti prejudiciile suferite. In momentul acesta toate actiunile pe care le fac asociatiile si fundatiile din jurul domnului Nicusor Dan nu raspund pentru ce fac. Tin oamenii blocati luni, ani de zile in instanta, oamenii sufera pierderi, prejudicii uriase, dar domnul Nicusor Dan si asociatiile respective nu raspund. Eu cred ca ar trebui sa se rezolve cat mai repede, sa se puna capat unei practici.

Altfel, nu stiu daca stiti ca domnul Nicusor Dan este deputat. Doar ca nu prea vine, apoi eu nu imi aduc aminte de o initiativa legislativa a lui Nicusor Dan. De cand este in viata politica doar demoleaza, strica. Domnule, poti sa construiesti ceva? Spuneti-mi o actiune, un proiect de lege pe care domnul Nicusor Dan l-a depus in Parlament si a mers cu el pana la capat. Doar sa folosesti acest mecanism cu forma asta de santaj...

Deci nu ii dati prea multe sanse la Primaria Capitalei.

Nu ca nu ii dau multe sanse, eu chiar nu ii dau sanse.

Mandatul Gabrielei Firea cum il vedeti?

Eu imi doresc foarte tare, si imi pun la dispozitie toata energia si priceperea mea, ca doamna Firea sa mai ia un mandat la Primaria Capitalei. Trebuie sa continue aceste proiecte, iar doamna Firea este evident ca are o empatie si o aplecare pentru oameni, ceea ce pentru mine conteaza.

Revenind la Nicusor Dan, credeti ca este putin panicat de o candidatura a domnului Traian Basescu?

Domnul Basescu... Sigur ca are un nucleu al lui, dar este poate cea mai urata istorie a Bucurestiului si a Romaniei. Dincolo de faptul ca e un turnator dovedit si mizerabil, dar Basescu a fost cinci ani primar general, si unde sunt realizarile? Alt om care toata viata lui a demolat si nu a construit nimic. Eu as vrea foarte tare sa intre in competitie, sincer, sa candideze, ca sa se si masoare adevarat, sa vedem cat de mult apreciaza bucurestenii ce a lasat primarul general Basescu in urma.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani