Grid star
eveniment

NICUSOR DAN, DE NEGASIT – Edilul Sectorului 6 Ciprian Ciucu l-a sunat pe primarul Capitalei pentru santierul din Prelungirea Ghencea. Nicusor nu i-a raspuns la telefon

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, sustine ca edilul Capitalei Nicusor Dan a fost „inabordabil” in perioada sarbatorilor si ca, din aceasta cauza, nu poate da detalii despre situatia lucrarilor la santierul din Prelungirea Ghencea, blocate dupa ce Primaria Generala nu a mai achitat facturile. Ciucu a raspuns astfel cetatenilor nemultumiti de traficul infernal din Prelungirea Ghencea, care l-au intrebat pe Facebook de ce nu stabileste o intalnire cu primarul Capitalei pentru a oferi locuitorilor „o informare transparenta a statusului lucrarilor”. „Cand va raspunde la telefon voi vorbi cu el”, a spus Ciucu, precizand ca si el locuieste in Ghencea si este afectat de aceeasi situatie.

Modernizarea strazii Prelungirea Ghencea nu este singurul santier din Capitala aflat in aceasta situatie. Si lucrarile de la pasajul suprateran de la Doamna Ghica sunt suspendate, dupa ce municipalitatea a incetat platile.

Edilul Sectorului 6 este deja a treia persoana cu functie publica ignorata de Nicusor Dan, dupa ce Dan Barna și Vlad Voiculescu au sustinut ca primarul general nu le raspunde la telefon.

Informatia ca Nicusor Dan nu-i mai raspunde la telefon nici lui Ciprian Ciucu a devenit publica dupa ce mai multi cetateni s-au plans, pe pagina de Facebook a primarului Sectorului 6, de ambuteiajele din zona Prelungirea Ghencea, unde lucrarile au fost suspendate dupa ce Primaria Capitalei nu a mai fact plati catre constructor.

Noi toti care locuim pe Prelungirea Ghencea va rugam sa nu ne mai spuneti ca acest subiect tine de PMB deoarece v-am votat noi locuitorii acestei zone nu cei de la PMB! Normal ar fi sa stabiliti cu primarul capitalei o intalnire pe luna dupa care sa ne faceti noua locuitorilor o informare transparenta a statusului lucrarilor”, a comentat pe Facebook Liliana, unul dintre cetatenii Sectorului 6.

Ciprian Ciucu i-a raspuns ca si el incearca sa afle cand vor continua lucrarile la modernizarea strazii Prelungirea Ghencea, dar Nicusor Dan e de negasit.

Cand va raspunde la telefon voi vorbi cu el. In aceasta perioada a fost inabordabil. Credeti ca eu nu as vrea sa stiu si eu ca sa va pot spune si dumneavoastra? Aici stau in Ghencea. Cand va debloca conturile, probabil va continua lucrarea”, a raspuns primarul Sectorului 6.

Cetatenii Sectorului 6 se arata indignati de atitudinea lui Nicusor Dan.

Vlad Voiculescu avea dreptate ca Neicusor nu raspunde la telefon. Bai, sa nu raspunzi (sau sa nu suni inapoi) unui viitor viceprimar sau primar de sector mi se pare noaptea mintii. Leadership zero. Prelungirea Ghencea tine de Primaria Capitalei care n-are bani si nici primar sa rezolve”, scrie George, un alt internaut, uluit de atitudinea primarului general.

Prelungirea Ghencea, un cosmar pentru bucurestenii care locuiesc in zona

Oamenii ii bat obrazul lui Nicusor Dan, care le-a promis, in campanie, ca va solutiona problema marilor lucrari de infrastructura ale Capitalei, iar acum e de negasit, in conditiile in care pe santier „nu e picior de lucrator”. Mai mult, oamenii pierd ore in sir in trafic pe o portiune de doar cativa kilometri.

In stadiu actual, aceasta lucrare este un cosmar pt locuitorii din zona. Si desi dl Nicusor Dan a cam marsat pe acest lucru in campanie (vezi interviurile date langa santierul din zona), acum l-a ‘cam’ abandonat. Sper sincer sa gresesc si lucrarile sa avanseze. Dar zilnic trec pe aici si nu e picior de lucrator in zona. Iar cozile sunt interminabile si se circula mult mai greu decat inainte. Este inacceptabil sa pierzi mai bine de o ora pe o portiune de cativa km. Mi se pare o lipsa totala de respect pt cetatean ceea ce se intampla aici”, spune un alt internaut.

O alta problema de infrastructura care tine de Primaria Capitalei a fost semnalata de internauti: blocajele in trafic de pe Calea Giulesti.

Toate bune doar ca pe Calea Giulesti se merge in coloana care incepe uneori dincolo de Primaria sectorului 6 (asta de cand cu noul drum) si se rup masinile in gropi sau pe linia tramvaiului(pe unde trebuie sa mergem in dreptul stadionului). Nu cred ca e posibila largirea soselei deci ne vom sufoca de tot asteptand sa ajungem zilnic acasa! In rest... sa aveti spor si sa vedem realizarile”, spune un alt cetățean.

Ciprian Ciucu ii raspunde ca e la curent cu situatia, dar, din nou, Calea Giulesti tine de primaria Capitalei.

Modernizarea strazii Prelungirea Ghencea: din trei tronsoane e gata doar 38% din primul tronson

Lucrarile de modernizare a arterei au fost impartite in trei tronsoane, iar in acest moment este gata doar 38% din primul tronson, intre terminalul tramvaiului 41 si strada Raul Doamnei.

In prezent, Primaria Municipiului Bucuresti, prin Directia Urmarire Investitii - Serviciul Mari Proiecte, deruleaza lucrari de executie la tronsonul I al obiectivului de investitii "Penetratie Prelungirea Ghencea - Domnesti si Supralargire Bulevardul Ghencea intre Strada Brasov si Terminal Tramvai 41". Acest tronson este cuprins intre Strada Brasov si Strada Raul Doamnei, iar stadiul fizic de executie al lucrarilor este de 38%”, se arata intr-un raspuns transmis saptamana trecuta de Primaria Capitalei catre hotnews.ro.

Lucrarile sunt blocate deoarece Primaria Capitalei nu a mai putut face plati catre constructor, Compania Municipala Trustul de Cladiri Metropolitane.

Primaria Capitalei mai are trei proiecte de infrastructura rutiera in lucru: largirea strazii Prelungirea Ghencea, pasajul suprateran de la Doamna Ghica si parcarea park&ride de la capatul Soselei Pantelimon. In acest moment, toate sunt afectate din cauza faptului ca Primaria Capitalei are conturile blocate in baza mai multor titluri de executare, astfel ca nu poate plati constructorii.

Executantul lucrarilor este Compania Municipala Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti S.A. Pana in prezent, Primaria Capitalei a decontat executantului suma de 5.605.468,19 Lei (inclusiv TVA). In prezent, conturile Primariei Municipiului Bucuresti sunt poprite si nu au putut fi efectuate ultimele trei plati catre Executant, in valoare totala de 5.348.339,36 lei (inclusiv TVA). Din cauza lipsei de disponibil financiar, executantul a invocat imposibilitatea efectuarii platilor pentru achizitia de materiale, echipamente, etc., inclusiv achitarea salariilor angajatilor. Din acest motiv, lucrarile de executie stagneaza. De asemenea, avand in vedere conditiile meteorologice, lucrarile pentru executia infrastructurii liniei de tramvai nu pot fi demarate”, au mai transmis reprezentantii Primariei Capitalei catre hotnews.ro.

In ceea ce priveste celelalte doua tronsoane ale proiectului, respectiv cel cuprins intre Str. Brasov - Terminal tramvai 41 si cel cuprins intre Str. Raul Doamnei - Str. Maracineni, lucrarile de executie nu au fost demarate intrucat, din lipsa de fonduri, nu au fost expropriate imobilele aflate pe amplasamentul propus al obiectivului de investitii.

Lucrarile de largire a strazii Prelungirea Ghencea au inceput in septembrie 2019, iar acestea trebuie finalizate in 24 de luni, respectiv septembrie 2021. Noua artera va avea aproximativ 6 km, cale dubla de tramvai, 2 benzi de circulatie pe sens, pista de biciclete, trotuare si spatii verzi intre acestea si partea carosabila. Totodata, se va mai realiza si un nod intermodal (tramvai 41, autobuze si microbuze ale liniilor preorasenesti) precum si o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsa, ulterior, pana la 500 de locuri.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani