Grid star
eveniment

NUMERE VERZI PENTRU MASINI – Ordinul, publicat in Monitorul oficial

Masinile cu emisii zero vor primi numere verzi, anunta ministrul Mediului. Ordinul care reglementeaza acordarea de numere de inmatriculare cu litere si cifre de culoare verde a fost publicat in Monitorul Oficial.


Astfel, numerele de inmatriculare cu litere si cifre de culoare verde vor fi acordate exclusiv autovehiculelor cu emisii zero de CO2 (masini pur electrice sau cu pila de combustie cu hidrogen).

Pasaport verde

"Numere de inmatriculare dedicate masinilor nepoluante vor functiona ca un pasaport verde pentru acest tip de autovehicule. Prin identificarea clara si vizibila a vehiculelor nepoluante in trafic, cream cadrul pentru acordarea unor facilitati celor care le utilizeaza: fie ca vorbim de parcare gratuita, acces permis in zone cu emisii reduse, reduceri de taxe si impozite, autoritatile locale, in special cele din marile aglomerari urbane, vor avea un instrument de lucru foarte util”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna (foto).
Noile masuri vor intra in vigoare la 60 de zile de la publicarea Ordinului in Monitorul Oficial. In cazul masinilor deja inmatriculate care respecta criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, dupa intrarea in vigoare a prevederilor actului normativ.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani