Grid star
eveniment

ANAF, CONTROALE LA CONTRIBUABILI – Ce a gasit fiscul in urma inspectiilor. Amenzile aplicate

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a dat amenzi de 2,7 milioane de lei in urma controalelor efectuate la contribuabilii persoane juridice si fizice, in perioada ianuarie-mai 2022.

Potrivit ANAF, au fost efectuate 10.484 inspectii fiscale la contribuabili persoane juridice si fizice si au fost stabilite sume suplimentare in valoare totala 1.322,21 milioane lei. S-au efectuat 5.350 verificari documentare la contribuabili persoane juridice si fizice, iar in urma acestora au fost stabilite sume suplimentare in valoare totala de 153,34 milioane lei. Fiscul a instituit 163 masuri asiguratorii in valoare de 131,70 milioane lei si a aplicat 959 amenzi in valoare totala de 2,7 milioane de lei. ANAF a inaintat organelor de urmarire penala 104 sesizari, pentru un prejudiciu total de 135,90 milioane lei.

Iata anuntul ANAF:

“In vederea asigurarii resurselor necesare pentru buna functionare a statului, ANAF urmareste cresterea gradului de conformare voluntara, atat la declarare, cat si la plata, mizand pe spiritul de responsabilitate civica al contribuabililor, dar si pe campanii de informare cu privire la procedurile de declarare a veniturilor si de plata a taxelor si impozitelor. In completarea acestor masuri, activitatea inspectiei fiscale urmareste verificarea legalitatii si conformitatii declaratiilor fiscale si a corectitudinii si exactitatii indeplinirii obligatiilor fiscale de catre contribuabili.

Pierderea fiscala, diminuata

Astfel, in urma controalelor efectuate la contribuabilii persoane juridice si fizice, in perioada ianuarie-mai 2022, inspectia fiscala a inregistrat urmatoarele rezultate:
-au fost efectuate 10.484 inspectii fiscale la contribuabili persoane juridice si fizice;
-au fost stabilite sume suplimentare in valoare totala 1.322,21 mil. lei;
-s-au efectuat 5.350 verificari documentare la contribuabili persoane juridice si fizice;
-in urma verificarilor documentare au fost stabilite sume suplimentare in valoare totala de 153,34 mil. lei;
-au fost instituite 163 masuri asiguratorii in valoare de 131,70 mil. lei;
-au fost aplicate 959 amenzi in valoare totala de 2,70 mil. lei;
-au fost inaintate organelor de urmarire penala un numar de 104 sesizari, pentru un prejudiciu total de 135,90 mil. lei;
-a fost diminuata pierderea fiscala cu suma de 1.025,20 mil. lei.

In perioada ianuarie-februarie 2022, au fost aprobate 2 solutii fiscale individuale anticipate. Incepand cu luna februarie 2022, activitatea de emitere a solutiilor fiscale individuale anticipate a fost preluata de Ministerul Finantelor. In perioada ianuarie-mai 2022, au fost emise 2 acorduri de pret in avans si au fost solutionate 3 cereri de initiere a procedurii amiabile. In ceea ce priveste inspectiile fiscale desfasurate la contribuabilii care au derulat tranzactii cu persoanele afiliate, in cadrul carora au fost verificate si preturile de transfer practicate, valoarea tranzactiilor verificate a fost de 7.369,14 mil. lei, pentru care a rezultat o diferenta a bazei impozitare in suma de 464,08 milioane lei".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani