Grid star
antreprenoriat

OAMENII DE AFACERI II REIMPROSPATEAZA MEMORIA LUI IOHANNIS – Cea mai cunoscuta organizatie antreprenoriala din Romania ii transmite presedintelui ca s-au promis multe lucruri, dar nu s-a facut mai nimic: “Vorbe fara acoperire”

Romanian Business Leaders (RBL), cea mai cunoscuta organizatie antreprenoriala din Romania, i-a trimis o scrisoare presedintelui Klaus Iohannis in care ii reaminteste ca s-au promis multe lucruri pentru economie, dar nu numai, dar nu s-a facut mai nimic.


RBL face referire la declaratia presedintelui facuta la investirea Guvernului Citu, in care spunea ca romanilor li s-a promis restructurarea Statului, reforme importante in Sanatate, Educatie, in marile sisteme publice, reducerea birocratiei dar si combaterea eficienta a pandemiei, campania de vaccinare, relansarea economiei, respectul pentru contribuabili, si ca toate aceste lucruri vor fi livrate.
Potrivit antrepenorilor, citati de cotidianul. ro, “aceste vorbe raman fara acoperire, pentru ca in criza politica prelungita care se preconizeaza si pentru care nu se intrevede o rezolvare, nu se va putea construi nimic durabil”.

Iata scrisoarea adresata lui Klaus Iohannis:

“Romanian Business Leaders va adreseaza aceasta scrisoare in numele a peste 200 de antreprenori romani, prezenti la cea de-a 9-a editie a Summitului Romanian Business Leaders.

Dupa un an cu dificultati economice nemaiintalnite, dar si dupa alegerile din 2020, mediul privat si societatea per ansamblu au sperat la 4 ani de liniste politica, in care sa ne concentram eforturile pe constructia economica si pe reformele administrative.
Asteptarile antreprenorilor romani si ale mediului de afaceri, la a caror indeplinire am investit, la randul nostru, enorm de mult timp si energie au fost:

-Implementarea cu profesionalism a Planului National de Redresare si Rezilienta pentru o Romanie prospera,
-Simplificare administrativa pentru o Romanie competitiva;
-Digitalizarea administratiei pentru o Romanie moderna;
-Modernizarea sistemului de invatamant pentru o Romanie cu adevarat educata;
-Gestionarea eficienta a pandemiei pentru o Romanie insanatosita.

Vorbe fara acoperire

A trecut deja aproape un an din cei 4 pana la noul ciclu electoral, si nu doar ca nu au fost facute progrese prea mari, dar si ce a fost inceput urmeaza a fi blocat de lupte politice sterile si pierzatoare pentru romani si Romania.
In decembrie anul trecut, la investirea noului Guvern ati declarat urmatoarele:

'Cetatenilor romani li s-au promis restructurarea Statului, reforme importante in Sanatate, Educatie, in marile sisteme publice, reducerea birocratiei dar si combaterea eficienta a pandemiei, campania de vaccinare, relansarea economiei, respectul pentru contribuabili. Toate aceste lucruri vor fi livrate, trebuie sa fie livrate'.

Astazi aceste vorbe raman fara acoperire, pentru ca in criza politica prelungita care se preconizeaza si pentru care nu se intrevede o rezolvare, nu se va putea construi nimic durabil.

Asteptari de la presedinte

Domnule Presedinte, motivul pentru care va adresam aceasta scrisoare este acela ca institutia Presedintiei are datoria de a readuce stabilitatea si increderea in clasa politica, exercitand rolul constitutional de mediator intre puterile politice, punand in frunte interesele Romaniei. Asta este ceea ce asteapta cetatenii acestei tari de la dumneavoastra, asta ne dorim si noi, antreprenorii romani”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani