Grid star
eveniment

ORBAN CERE PLECAREA LUI CITU – Liderul PNL, nemultumit ca premierul este in continuare interimar la Finante: “Nu inteleg!”

Ludovic Orban versus Florin Citu: liderul PNL, care spera sa castige un nou mandat ca presedinte al liberalilor, ii cere premierului sa nu tina cu dintii de scaunul de la Finante, institutie pe care o conduce ca ministru interimar.
In plus, Orban continua sa-l critice pe Citu pentru ca l-a demis pe fostul ministru de Finante Alexandru Nazare.

Criticile liderului PNL

Presedintele PNL a declarat joi, 29 iulie 2021, ca nu intelege de ce premierul spune ca sta 45 de zile ca interimar la ministerul de Finante, in conditiile in care PNL are o multime de specialisti in acest domeniu.
Orban l-a criticat din nou pe Florin Citu pentru ca l-a demis pe Alexandru Nazare, precizand ca seful Executivului nu avea vreun motiv pentru ceea ce a facut.

In ceea ce priveste o posibila remaniere in guvern, avand in vedere declaratiile premierului din ultima vreme (click aici pentru a citi), Orban a luat pozitie:
"Nu sunt de acord”.

Iata declaratiile facute de Ludovic Orban:

"Nu sunt de acord cu nicio alta remaniere, va spun din capul locului. Noi, de altfel, am modificat, am suplimentat acordul de coalitie, in care am stabilit ca trebuie sa existe un mecanism obiectiv, nimeni nu contesta prevederile constitutionale si atributul constitutional al premierului. Pe de alta parte, suntem intr-o coalitie si este necesara o discutie si o evaluare obiectiva a activitatii ministrilor.

Revocare fara motiv

Asa cum am declarat si inainte de revocarea domnului ministru Nazare, sa va uitati la datele bugetare si veti vedea ca nu exista absolut niciun fel de motiv pentru revocarea ministrului Finantelor. De altfel, nici acum nu inteleg de ce premierul spune ca sta 45 de zile, in conditiile in care PNL are o multime de specialisti de valoare in domeniul finante-buget, care ar putea sa gireze, ca titulari, portofoliul. De la Bogdan Hutuca, Sebastian Burduja, Lucian Heius, avem o echipa extrem de puternica in zona de finante publice si personal nu inteleg de ce trebuie sa stea premierul 45 de zile.
Cu siguranta ca voi fi intr-un dialog cu premierul, astfel incat sa stabilim o solutie care sa permita cu adevarat existenta unui titular la portofoliul de finante, care sa asigure aplicarea programului de guvernare in domeniul finantelor publice”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani