Grid star
eveniment

ORBAN MANANCA PAINE, CITU NU - Spre deosebire de premier, care a fost la piata, dar nu stie cat costa o franzela, liderul PNL a punctat: "Variaza pretul. Franzela traditionala costa 1,5 lei si exista o tendinta de crestere a pretului"

Ludovic Orban stie cat costa o paine, spre deosebire de contracandidatul sau la sefia PNL, premierul Florin Citu.
In 10 august 2021, seful Executivului oferea declaratia zilei. Intrebat de presa daca stie cat costa o paine, Florin Citu declara:
"Nu pot sa spun, nu mananc paine. Am fost in piata, nu mananc paine”. Premierul a fost criticat pentru aceasta gafa, pentru ca din pozitia pe care o ocupa ar fi trebuit sa stie pretul alimentelor de baza, indiferent daca le consuma, sau nu.

Orban, sfat pentru premier

Doua saptamani mai tarziu, sefului PNL i s-a pus aceeiasi intrebare. Acesta a fost chestionat luni seara la b1tv daca are idee cat costa o paine. Spre deosebire de Citu, Orban a stiut nu numai cat costa o franzela, dar si cat costa o paine feliata, sortiment pe care a spus ca il consuma.
Liderul PNL nu a rata ocazia de a-i arata pisica lui Citu, precizand ca un premier trebuie sa se informeze periodic, chiar saptamanal, asupra preturilor, nu doar la paine, cat si la motorina sau benzina.

Iata declaratiile facute de Ludovic Orban:

"Variaza pretul. Franzela traditionala costa 1,5 si exista o tendinta de crestere a pretului painii. Eu, in general, mananc paine feliata care costa cam 6 lei.
Cred ca un premier si sunt convins ca domnul Citu a inteles, trebuie sa se informeze periodic, chiar saptamanal, asupra preturilor, nu doar la paine, cat si la motorina sau benzina, la energie electrica, pentru ca ele se regasesc in ceea ce afecteaza viata de zi cu zi a oamenilor, puterea de cumarare si trebuie sa urmareasca cu mare atentie pentru ca cresterea puterii de cumparare, cresterea calitatii vietii, trebuie sa fie preocuparea permanenta a unui guvernant”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani