Grid star
eveniment

RAZBOI IN UCRAINA: S-A ANUNTAT PLANUL - Presedinta Comisiei Europene: "Putin trebuie sa plateasca un pret mare”

Sefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus o interdictie treptata a importurilor de petrol din Rusia, in cadrul unui nou pachet de sanctiuni. Aceasta a declarat ca presedintele Rusiei, Vladimir Putin, 'trebuie sa plateasca un pret, un pret mare, pentru agresiunea sa brutala”, in contextul invaziei din Ucraina.

Von der Leyen a declarat, potrivit digi 24, care citeaza reuters, ca se va propune interzicerea petrolului rusesc:
"Vom propune interzicerea petrolului rusesc din Europa. Va fi o interdictie completa a importurilor din toata Rusia. Acest lucru inseamna o interzicere totala a importului de petrol transportat pe apa si prin conducte, rafinat si nerafinat. Ne vom asigura ca vom elimina treptat petrolul rusesc in mod sistematic, care sa ne permita noua si partenerilor nostri sa ne asiguram rute alternative de aprovizionare si sa minimizam impactul asupra pietelor globale. De aceea, vom elimina aprovizionarea cu petrolul rusesc nerafinat pe parcursul a 6 luni si produsele rafinate pana la sfarsitul anului.

Scutire pentru Ungaria si Slovacia

Proiectul de sanctiuni prevede oprirea treptata a achizitiilor europene pe o perioada de sase pana la opt luni, pana la sfarsitul anului 2022, cu o scutire pentru Ungaria si Slovacia. Aceste doua tari fara iesire la mare si total dependente de livrarile prin oleoductul Drujba isi vor putea continua achizitiile din Rusia in 2023, a spus un oficial european.
Noul pachet de sanctiuni prevede, de asemenea, excluderea altor banci rusesti din sistemul interbancar Swift si includerea propagandistilor regimului rus si a autorilor de dezinformare pe lista neagra a persoanelor interzise in UE.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani