Grid star
eveniment

CRESTEREA VARSTEI DE PENSIONARE – Ce le pregateste guvernul romanilor. Declaratiile ministrului Muncii

Ministrul Muncii Raluca Turcan a declarat ca in privinta cresterii varstei de pensionare „vorbim despre optiune”. Declaratia ministrului, facuta la digi 24, vine in contextul in care la nivelul Coalitiei s-a discutat despre cresterea varstei de pensionare.

Iata principalele declaratii ale ministrului Muncii:

„Atunci cand vorbesti de reforma se pot emite tot felul de teorii. In spatiul public noi am spus constant ca, in privinta varstei de pensionare, noi vorbim despre optiune.
In Romania suntem intr-un deficit de calitate in viata activa a angajatilor si avem obigatia sa introducem optiunea.

La noi discutia despre pensii mici si venituri mici, in general, distrage atentia de la o problema mult mai grava: colapsul sistemului de pensii in contextul imbatranirii populatiei.

Dimensiunea dezastrului

Noi platim anul acesta 7,7 miliarde de lei in plus la sistemul de pensii. Deficitul la bugetul de asigurari sociale este de 16,7 miliarde de lei. Adica, in bugetul de stat, din taxele si impozitele romanilor, se transfera 16,7 miliarde de lei anual catre bugetul de pensii.
Sunt cifre care arata dimensiunea dezastrului sistemului de pensii daca nu facem nimic.
Pensia anticipata. Un criteriu foarte important este acela ca stagiul maxim de contributivitate sa fie de maxim 35 de ani de ani vechime, plus 8 ani pentru a putea beneficia de pensie. Asta inseamna o vechime de 43 de ani pentru sistemul public de pensii”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani