Grid star
eveniment

TARIF UNIC DE PARCARE IN BUCURESTI – Viceprimarul Capitalei anunta cat vor costa abonamentele

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, anunta ca va exista in Bucuresti un tarif unic pentru parcare: 5 lei. Noile reglementari vor fi aprobate in 22 decembrie.

Potrivit acestuia, dupa expirarea timpului rezervat pentru parcare, se aloca 15 minute gratis pentru efectuarea unei plati noi sau pentru eliberarea locului de parcare. Bujduveanu a anuntat si cat vor costa abonamentele.
Astfel:
-Abonament zilnic parcare de 25 lei
-Abonament lunar parcare de 500 lei
-Riveranii vor plati 50 lei luna si vor putea sa parcheze oriunde in apropierea casei.

10 milioane intra in buget

Viceprimarul Capitalei a facut precizari pe facebook si despre banii incasati din tariful de parcare in acest an. Este vorba de 10 milioane lei, valoarea dividendelor pe care Primaria Capitalei le va incasa pentru anul 2022 de la operatorul serviciului public de parcari, Compania Municipala Parking Bucuresti:

"De anul viitor, marim si Redeventa pentru operatorul parcarilor! Acum, aceasta este de doar 1% - mult prea mica in raport cu fluxul financiar generat din operarea serviciului public de parcari. Redeventa pentru oras va fi una mult mai mare, pentru ca obiectivul principal este sa crestem veniturile municipale, nu pe ale operatorului CMPB”.

Iata anuntul facut de viceprimarul Capitalei:

"Venituri noi la buget - Primele 10.000.000 lei din Parcari!
Aceasta este valoarea dividendelor pe care Primaria Capitalei le va incasa, pentru anul 2022, de la operatorul serviciului public de parcari, #Compania Municipala Parking Bucuresti (CMPB).
PENTRU PRIMA DATA IN ULTIMII 30 DE ANI parcarile aduc venituri pentru bugetul orasului!
Banii vor fi folositi pentru reparatii trotuare, strazi sau lucrari de sistematizare a traficului. Adica finantare suplimentara pentru solutii de Mobilitate in Bucuresti.

Se mareste redeventa

De anul viitor, marim si Redeventa pentru operatorul parcarilor! Acum, aceasta este de doar 1% - mult prea mica in raport cu fluxul financiar generat din operarea serviciului public de parcari. Redeventa pentru oras va fi una mult mai mare, pentru ca obiectivul principal este sa CRESTEM VENITURILE MUNICIPALE, nu pe ale operatorului CMPB. Saptamana viitoare, pe data de 22 decembrie, vom aproba in CGMB noile reglementari pentru parcare. In dezbaterea publica pe care am organizat-o pe acest subiect au rezultat masuri noi, care urmeaza sa devina regula in Bucuresti:
-Tarif unic parcare 5 lei/ora;
Nou! preluat din dezbatere - dupa expirarea timpului rezervat pentru parcare, se aloca 15 minute gratis pentru efectuarea unei plati noi sau pentru eliberarea locului de parcare
-Abonament zilnic parcare de 25 lei;
-Abonament lunar parcare de 500 lei.
Important! Riveranii vor plati 50 lei luna si vor putea sa parcheze oriunde in apropierea casei”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani