Grid star
eveniment

LEGE PENTRU REDUCEREA BIROCRATIEI – Proiect pentru ca romanii sa nu mai stea la cozi in institutiile publice. Programari online la stat (Document)

Proiectul de lege care prevede mai putina birocratie la stat a fost introdus in Senat. Initiativa stipuleaza ca programarile in institutiile publice sa poata fi facute online, iar romanii sa nu mai stea la coada. In prezent, doar cateva ofera aceasta facilitate.

Potrivit initiatorilor, in acest moment cetatenii si reprezentantii persoanelor juridice petrec foarte mult timp asteptand la coada la diverse institutii publice, pentru accesarea unor servicii simple, dar esentiale. Astfel, se propune ca institutiile publice sa ofere persoanelor fizice sau juridice serviciul de programare online. Trebuie precizat ca prevederile nu se aplica institutiilor din sistemul national de aparare, ordine publica, securitate nationala si justitie.

Termenul de infiintare este 12 luni

In proiect se arata ca Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei (ADR) va infiinta Serviciul de programari online in termen de 12 luni de la intrarea in vigoare a legii:

Avand in vedere numarul mare de persoane care au nevoie sa acceseze servicii publice, orice mijloc prin care statul reduce presiunea de timp asupra contribuabililor care acceseaza aceste servicii va reprezenta un pas important in realizarea unei bune guvernari. Justificam aceasta propunere si prin exemplul pozitiv al unor institutii care au implementat deja acest sistem, cum ar fi Serviciul de Pasapoarte sau Directia Generala Permise de Conducere si Inmatriculari, dar nu numai. Introducerea acestui simplu serviciu a redus substantial durata de asteptare pentru a beneficia de serviciile publice furnizate de aceste institutii".

Iata prevederile proiectului

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani