Grid star
eveniment

MINISTRUL MUNCII ANUNTA CRESTEREA SALATIULUI MINIM - Majorarea va fi cu 10% in valoare neta

Guvernul a adoptat majorarea salariului minim in plata la nivelul anului 2022. Potrivit ministrului Muncii, Raluca Turcan, aceasta majorare va fi cu 10% in valoare neta, iar ca valoare bruta salariul minim in plata la nivelul anului 2022 va ajunge la 2.550 de lei pe luna.
La nivel brut reprezinta o majorare cu aproximativ 250 lei fata de nivelul actual, cu 138 de lei la nivel net:

“Mentionez ca in momentul de fata exista la nivel de tara aproximativ 1,2 milioane de angajati platiti cu salariul minim, ceea ce inseamna 22,9% din cei 5.600 de salariati activi. Aceasta majorare a salariului brut si a salariului de baza in plata la 2.550 de lei va impacta asupra a 1.970.000 de salariati.
Masura majorarii salariului brut este strans legata de o alta masura pe care am adoptat-o, si anume de modificare a Codului Muncii prin care definim munca subdeclarata si  introducem ca si contraventii folosirea muncii subdeclarate.
In Romania exista un fenomen ingrijorator cu privire la munca la gri care pe de-o parte disimuleaza contractele pe termen lung cu contracte pe termen scurt si aceste contracte care contin si alt fel de plati, in plic, cum s-ar spune, si cum se foloseste in momentul de fata, dauneaza tuturor partilor implicate in contractul de munca: angajator, angajat si, de asemenea, bugetul statului. Asadar, am definit notiunea de munca subdeclarata. Sanctiunea aplicabila pentru depistarea muncii subdeclarate este intre 8.000 si 10.000 de lei pentru fiecare salariat”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani