Grid star
eveniment

CURSUL EURO CRESTE - Facturile ar putea sa scada daca sunt exprimate in moneda nationala, si nu in euro. Legea senatorului Daniel Zamfir, blocata in Parlament

Creste euro, ceea ce inseamna si mai multi bani platiti la facturile exprimate in moneda europeana.

Banca Nationala a Romaniei a anuntat marti, 7 decembrie 2021, ca un euro este cotat la 4,9485. In crestere de ziua precedenta, cand valora 4,9483.

Legea lui Zamfir

Cresterea euro inseamna si cresterea facturilor romanilor, lucru care ar putea fi oprit daca acestea ar fi exprimate in moneda nationala, in ceea ce priveste utilitatile, potrivit legii initiate de senatorul PSD Daniel Zamfir (foto). Legea a fost adoptata de Senat, iar acum este in Camera Deputatilor.

Ultimele informatii despre ce se intampla cu legea sunt din iunie, atunci cand s-a primit aviz favorabil din partea Comisiei de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor. De atunci, potrivit site-ului Camerei, nu s-a mai intamplat nimic. Iar intre timp, facturile romanilor explodeaza (click aici pentru a citi).

Aviz pozitiv

Potrivit avizului pozitiv, cu amendamente, sunt utilitati urmatoarele activitati: alimentarea cu apa, canalizarea si epurarea apelor uzate, colectarea, canalizarea si evacuarea apelor pluviale, alimentarea cu energie electrica, iluminatul public, alimentarea cu energie termica in sistem centralizat, salubrizarea localitatilor, alimentarea cu gaze naturale, transportul public local de calatori, telefonia fixa sau mobila, internetul si televiziunea prin cablu sau digitala.
Servicii medicale, internet, fitness

In sensul prezentei legi, sunt servicii urmatoarele activitati: serviciile medicale, asigurari, service si mentenanta, transporturi de marfuri si de pasageri, coletarie, mesagerie sau posta, activitati de intretinere corporala si activitati ale cluburilor de fitness, de sport sau de sanatate, invatamant particular, organizare de evenimente si catering, telefonie fixa si mobila, internet, televiziune prin cablu si digitala, indiferent daca sunt consemnate sau nu prin facturi.
Pentru contractele aflate in derulare, incheiate pentru o perioada mai mica de 3 ani, cursul de referinta a leului fata de moneda straina de referinta nu poate fi mai mare decat cursul Bancii Nationale a Romaniei din data platii efective.

Iata forma adoptata de Senat:


Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani