Grid star
eveniment

AVERILE, VERIFICATE DE ANAF – Diferente de 21,4 milioane lei intre veniturile declarate si veniturile estimate de Fisc. Cea mai mare, la un contribuabil din judetul Iasi: 11,7 milioane de lei

Seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Lucian Heius (foto), a declarat marti, 8 august 2022, ca in luna iulie s-au descoperit 21,4 milioane lei diferente intre veniturile declarate si veniturile estimate de Fisc. Cea mai mare diferenta a fost gasita la un contribuabil din judetul Iasi, de 11,7 milioane de lei, iar impozitul pe care ar trebui sa il plateasca este in valoare de 3,5 milioane de lei.

Potrivit sefului ANAF, in Bucuresti, la un contribuabil diferenta a fost de 3,5 milioane de lei, creanta stabilita a fost de un milion de lei, iar in Buzau, la un alt contribuabil, diferenta a fost de 3,2 milioane de lei, iar creanta a fost stabilita la 0,8 milioane de lei.
Lucian Heius a dat detalii si despre rambursarile de TVA. Potrivit acestuia, taxa restituita in luna iulie a fost in valoare de 3,6 miliarde de lei. Heius sustine ca ANAF-ul a dus rambursarile de TVA la zero zile intarziere:

Este normal ca statul sa isi faca si datoria de a rambursa sumele pe care contribuabilii le au de primit de la bugetul de stat si acesta va fi ritmul in care vom merge de acum incolo".

Iata declaratiile facute de seful Fiscului:

In luna iulie s-au descoperit 21,4 milioane lei, diferente intre veniturile declarate si veniturile estimate de noi. Creantele fiscale aferente, respectiv impozitele calculate pe aceasta suma au fost de 5,9 milioane de lei. Cea mai mare diferenta a fost gasita la un contribuabil din judetul Iasi, de 11,7 milioane de lei. Creanta stabilita, respectiv impozitul pe care ar trebui sa il plateasca, este in valoare de 3,5 milioane de lei.
In Bucuresti, la un contribuabil, diferenta a fost de 3,5 milioane de lei, creanta stabilita a fost de un milion de lei, iar in Buzau, la un alt contribuabil, diferenta a fost de 3,2 milioane de lei, creanta stabilita a fost de 0,8 milioane de lei. V-am dat trei cele mai mari diferente si impozite stabilite pe care le au descoperit colegii mei in luna iulie. Deci practic, in aceasta activitate, in luna iulie, 5,9 milioane de lei au fost identificati si urmeaza sa fie achitati sau recuperati catre bugetul de stat
.

Rambursarile de TVA

Incasarile lunii iulie 2022 au fost in valoare de 37,14 miliarde de lei, iar incasarile lunii iulie 2021 au fost de 30,87 de miliarde de lei, deci practic un plus de incasari fata de luna iulie 2021 de 6,27 miliarde de lei. TVA-ul restituit in luna iulie a fost in valoare de 3,6 miliarde de lei. Practic, astazi ANAF-ul a dus rambursarile de TVA la zero zile intarziere. Nu mai exista nicio decizie de rambursare a TVA-ului care sa nu fie efectuata. In data de 10 vom face selectia nationala asa cum stiti ca este procedura pentru luna august si vom face restituirea probabil in 29 august, pentru deciziile care apar in aceasta perioada.

A fost un efort foarte mare, dar am tinut foarte mult ca sa ducem acest TVA la zero zile. Stiti ca se poate rambursa la 30 sau la 45 de zile, cum prevede legea. In luna mai aveam o intarziere de doua miliarde de lei. Un efort al colegilor mei de la ANAF, si le multumesc pe aceasta cale. Am reusit sa aducem aceasta activitate de rambursare a TVA-ului la zero zile intarziere. Este normal ca statul sa isi faca si datoria de a rambursa sumele pe care contribuabilii le au de primit de la bugetul de stat, si acesta va fi ritmul in care vom merge de acum incolo”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani