Grid star
eveniment

AVIZE FAVORABILE PENTRU CRESTEREA SALARIILOR ROMANILOR - "Va creste in transe anuale egale" (Documente)

Avize favorabile pentru Proiectul de lege care vizeaza corelarea procentuala a valorii salariului minim national brut cu aceea a salariului mediu national brut pentru a conferi o garantie reala asigurarii unui nivel de trai decent pentru cetateni.
Astfel, Comisia pentru drepturile Omului, culte si problemele minoritatilor nationale, dar si de la Comisia pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati, au dat unda verde legii (facsimil 2 si 3).
Proiectul pentru completarea art.164 din Legea 53/2003 – Codul muncii, initiat de mai multi deputati PSD, a fost respins de Senat, insa Camera Deputatilor este for decizional.
Potrivit initiatorilor, se propune ca valoarea salariului minim national brut sa nu poata reprezenta mai putin de 60% din valoarea salariului mediu national brut.

Iata ce prevede proiectul:

(2/1) "Raportul dintre salariul de baza minim brut pe tara si salariul mediu brut pe economie va creste in transe anuale egale incepand cu data de 1 ianuarie 2022, urmand ca la data de 31 decembrie 2024 salariul de baza minim brut pe tara sa reprezinte 60% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat.
Incepand din anul 2025, salariul minim va fi actualizat anual, in luna ianuarie, pentru a se pastra raportul de 60% dintre salariul minim brut si salariul mediu brut, avand ca referinta salariul mediu brut din luna decembrie a anului anterior, utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat sau publicat de Institutul National de Statistica
”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani