Grid star
eveniment

ROMANII VORBESC CU 30% MAI IEFTIN LA TELEFON – Decizia ANCOM a intrat in vigoare la 1 noiembrie 2020

Romanii vorbesc cu 30% mai ieftin la telefon. Decizia apartine Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) si a intrat in vigoare la 1 noiembrie 2020.

Concret, incepand cu 1 noiembrie 2020, scad tarifele pentru terminarea apelurilor fixe cu 30%, acesta fiind tariful maxim impus de ANCOM operatorilor de telefonie fixa.

Explicit, noul tarif maxim impus este plafonat la 0,098 eurocenti pe minut, noteaza ANCOM intr-un comunicat emis vineri, 30 octombrie 2020.

Masura de reglementare a Autoritatii se aplica acordurilor de interconectare cu operatorii de telefonie fixa cu putere semnificativa de piata, urmand sa fie reflectata in pretul platit de utilizatorii finali in functie de politicile comerciale ale fiecarui operator.

Pentru cine este valabila masura luata de ANCOM

Operatorii de telefonie fixa desemnati de ANCOM ca avand putere semnificativa de piata vor putea aplica un tarif de maxim 0,098 eurocenti / minut cazul apelurilor nationale, apelurilor initiate din Spatiul Economic European (SEE), precum si in cazul apelurilor initiate din retele din afara SEE, daca acordurile internationale in vigoare nu permit instituirea unui regim diferit de tarifare. (click aici pentru a vedea lista operatorilor)

*Cititi aici comunicatul integral emis de ANCOM

*Gasiti aici Directiva (UE) 2018/1972 privind instituirea de tarife maxime de terminare a apelurilor la puncte mobile, respectiv la puncte fixe

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani