Grid star
analize

Oricine se considera prejudiciat poate da statul in judecata pentru despagubiri

Gheorghe Piperea, avocat

Vreti ceva socant, de importanta gigantica si complet ignorat de societate? Ceva ce nimeni nu si-a propus sa aplice, desi este vorba de reguli cu rang constitutional, mai precis, de o Conventie internationala*, nici macar la 15 ani de la ratificarea sa? 


Iata:

a) toate darile pe salarii (cas, cass, contributie somaj, impozit etc.) sunt limitate la 50% din resursele financiare necesare platilor de securitate sociala. Restul trebuie sa vina de la patron & stat. Acest procent este depasit constant, fiind azi intre 60-87%. Romanul, intr-o saptamana, lucreaza 3 zile pentru stat, o zi pentru banci si pentru companiile de utilitati si 2 zile pentru el si familia sa;
b) salariatii & pensionarii trebuie sa faca parte din organismele de supervizare ale entitatilor private care gestioneaza fonduri sociale. Vorbim atat de fondurile de pensii administrate privat (Pilon II) cat si de casa de asigurari de sanatate; 
c) riscul social acoperit prin asigurarile sociale (cas, n.n.) este supravietuirea peste varsta de 65 de ani;
d) indemnizatii de maternitate primesc doar … femeile; 
e) pensie de urmas se acorda numai vaduvei, nu si vaduvului… 
Precizare: oricine se considera prejudiciat de Stat in drepturile si interesele sale prevazute de aceasta Conventie OIM poate da statul in judecata pentru despagubiri.
Eu zic ca, daca statul are zeci de miliarde de pierdut in favoarea Big Pharma sau a “investitorilor” de la Rosia Montana, are bani si pentru pensionarii sau salariatii pagubiti.
*Conventia Organizatiei Internationale a Muncii (OIM) 102/1952, ratificata de Romania prin Legea nr.115/2009

Sursa: Facebook Gheorghe Piperea
 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani