Grid star
eveniment

OUG CU MASURILE FISCALE, IN MONITORUL OFICIAL - Vineri noapte, Ordonanta trenulet a fost publicata in Monitorul Oficial: Se plafoneaza sporurile, munca suplimentara se plateste doar pentru institutiile de forta, nu se mai acorda premii. Salariile se mares

Reguli noi pentru bugetari dupa ce Ordonanta de Urgenta privind unele masuri fiscal bugetare in domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscala, pentru modificarea si completarea unor acte normative precum si pentru prorogarea unor termene adoptata de Guvern joi seara, 14 decembrie 2023, a fost publicata in Monitorul Oficial vineri noapte.

Sunt si masuri de austeritate, dar si cresteri ale salariilor. Astfel, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor de functie/salariilor de functie/indemnizatiilor de incadrare lunara de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice potrivit prevederilor legale in vigoare se majoreaza cu 5% fata de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023.

Indemnizatiile lunare pentru functiile de demnitate publica locala si functiile asimilate acestora se majoreaza cu 5% fata de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023 (click aici pentru a citi).

Bani doar pentru institutiile de forta

Ordonanta mai prevede ca incepand cu data de 1 ianuarie 2024, cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor, primelor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, solda lunara de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice se mentine cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2023, in masura in care personalul ocupa aceeasi functie si isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.

O alta masura vizeaza munca suplimentara. Doar angajatii din institutiile de forta vor fi platiti, iar restul bugetarilor vor beneficia de zile libere. In 2024 nu se mai acorda premii bugetarilor, iar valoarea tichetelor de masa se plafoneaza la valoarea din decembrie 2022.

*Cititi aici integral OUG privind unele masuri fiscal bugetare in domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscala, pentru modificarea si completarea unor acte normative precum si pentru prorogarea unor termene publicata in Monitorul Oficial

 

 

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani