Grid star
punguta cu doi bani

Pandemia i-a invatat sa traiasca mai sanatos, iar afacerile dintr-o nisa au luat avant

Pandemia de COVID-19 are si unele parti bune. Nu, n-ati ghicit: nu ne referim la mai mult timp petrecut alaturi de familie.

Japonezii, unul dintre cele mai disciplinate popoare ale lumii, au invatat sa traiasca mai sanatos, inlocuind berea normala cu bere fara alcool. Astfel, principalii jucatori din piata se asteapta ca vanzarile acestui produs sa urce cu cel putin 20% in 2021 fata de 2020, dupa o evolutie relativ constanta anul trecut, scrie Reuters.

La acest obicei – denumit „zile de odihna pentru ficat” – a contribuit si Guvernul, prin indemnuri repetate adresate populatiei privind importanta traiului sanatos, ca mecanism de protectie in fata coronavirusului.

Totusi, nu va grabiti sa va bucurati: au crescut si vanzarile la bauturi spirtoase si cocktailuri. Aici, explicatia este una sociologica: inainte de pandemie, berea era de obicei bauta la iesirile intre colegii de munca, unde mesenii comandau cu toptanul. Pe cand acum, daca localurile au fost inchise iar oamenii au stat acasa, s-au schimbat obiceiurile de baut ale japonezilor.

Dumneavoastra, stimati cititori, ce obiceiuri de consum v-a schimbat pandemia?

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani