Grid star
antreprenoriat

PANDEMIA NE COSTA MILIARDE DE LEI – Avocatul Piperea demasca manevrele guvernului Orban pentru campania parlamentara

Guvernul Ludovic Orban castiga miliarde de lei doar din vanzarea mastilor si a testelor COVID-19 catre populatie. Si doar o mica parte din acesti bani vor merge in campania electorala sub forma de fluxuri transparente, fiscalizate.

Concluzia a fost trasa luni, 9 noiembrie 2020, de catre avocatul Gheorghe Piperea (foto), care a calculat sumele rulate in piata prin afaceri legate de pandemie.

In tot acest rastimp, in care regimul Iohannis-Orban face bani din pandemie, taranii romani si ceilalti mici intreprinzatori sunt nevoiti sa moara de foame, cu lacatul pus pe afaceri de catre aceeasi guvernare PNL, adauga Piperea.

Redam postarea de pe Facebook a avocatului, precum si imaginea cu care el si-a insotit textul:

O chifla la supermarket = 2 lei.

Ca la terasa. “Bine” ca terasele se inchid, ca sa putem manca “ieftin” si “sanatos” de la super-market, unde nu exista covid.

Pret cartofi Lunguletu, iulie 2020: 20 de bani/kg. Pret la supermarket saptamana asta: 1,2 lei/kg.

De sase ori cat pretul la tarani. “Bine” ca se inchid pietele agroalimentare, ca ne obisnuiam prost, cu piureuri si frencifraisi facuti din cartofi prea ieftini de la tarani, cartofi care ne-ar fi facut si ingrasabili pe de-asupra.

O masca pe emag = 1 leu. Costul minimal pentru 10 milioane de persoane obligate sa le poarte, timp de 200 de zile de pandemie, cate una pe zi : 2 miliarde de lei. Daca pandemia o sa dureze inca cel putin 200 de zile, atatea cate isi imagineaza Arafat, mai adaugati 2 miliarde, minim.

Un test la Profilaxis Timisoara = 300 de lei. Costul minimal pentru 2 milioane de persoane care au facut teste, inclusiv in parcarea decla mall, in ultimele 100 de zile (din august incepand, s-au facut, in medie, 20 de mii de teste pe zi): 600 de milioane de lei. Inca 200 de zile de teste, in acelasi ritm - inca 1,2 miliarde de lei.

Nimic din sumele de mai sus nu suporta statul. Acesti 5,8 miliarde lei sunt sau vor fi scosi din buzunarul populatiei.

Deocamdata, mancam ce ne obliga statul sa mancam, dar nu pe banii statului (care se duc la sponsorii politici, la prieteni, rude si amante politice).

La un moment dat, insa, n-o sa mai avem nici produsul, nici banii pentru produs. O dam pe post negru, dar macar o sa fim “sanatosi”, testati si “in siguranta”.

LE : am uitat sa precizez - costul minim al campaniei electorale este de 500 de milioane de lei, bani publici. Nu stiu cati bani vizibili (trasabili) sau gri/negri vor veni din privat. Probabil, un multiplu de 500 de milioane.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani