Grid star
eveniment

PLANGERE PENALA IMPOTRIVA MINISTRULUI ECONOMIEI – Patronatele din turism il acuza pe Claudiu Nasui de abuz in serviciu

Probleme pentru ministrul Economiei Claudiu Nasui (foto). Defiintarea a 40 de posturi destinate pentru atasatii de turism de catre Ministerul Economiei se lasa cu scandal.

Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) si Organizatia Patronala Mamaia Constanta (OPMCTA) au depus la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere penala impotriva lui Nasui, dar si a altor functionari din Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului (MEAT).

In plangerea penala 1570/03.09.2021 reprezentantii FPTR si OPMCTA mentioneaza ca ministrul Claudiu Nasui si functionarii din minister „sunt vinovati de infractiuni de abuz in serviciu” prevazute si pedepsite de art.297 din Codul penal, in calitate de initiatori ai Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.65/2021.

Acuzatiile

Potrivit FPTR, proiectul de Ordonanta de urgenta a Guvernului privind modificarea Ordonantei Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea si desfasurarea activitatii de turism in Romania si a altor acte normative a fost trecut pe ordinea de zi si aprobat in sedinta Guvernului Romaniei din data de 29.06.2021 (OUG nr. 65/2021), fara a fi respectat termenul de 10 zile afisat pe site, fara avizul Comisiei de Dialog Social MEAT, fara a fi discutata in C.E.S si fara a comunica un raspuns la solicitarea FPTR din adresa nr. 1548/27.06.2021:

"Potrivit art.175 alin(1) lit.b) din Codul penal, persoanele impotriva carora s-a formulat aceasta plangere au calitatea de functionari publici intrucat exercita o functie de demnitate publica, iar adoptarea dar si sustinerea unui act normativ cu incalcarea prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenta decizionala reprezinta o indeplinire defectuoasa a atributiilor de serviciu”.

Prin actul adoptat de guvern s-au abrogat prevederile din Ordonanta nr. 58/1998 privind atasatii in turism introduse prin Ordonanta15/2017, numarul de 40 de posturi destinate pentru atasatii de turism urmand a se redistribui in cadrul structurilor constituite la nivelul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, se arata in Nota de Fundamentare.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani