Grid star
eveniment

GHIDUL CARDURILOR DE ENERGIE – Procedura pentru acordarea celor 1.400 lei pentru plata facturilor

Romanii primesc un card de energie pentru plata facturilor, iar Lumea Banilor va prezinta ghidul. Concret, in acest material aflati ce trebuie sa faceti pentru a beneficia de acest ajutor.

Bugetul masurii de sprijin are ca sursa de finantare fonduri externe nerambursabile prin bugetul ministerului Investitiilor (MIPE) condus de Marcel Bolos (foto) in limita economiilor care sunt identificate la nivelul acestor programe si a sumelor care sunt considerate in risc de dezangajare in cadrul perioadei de programare 2014–2020.

Iata cele mai frecvente intrebari:

Cum se acorda ajutorul?

Ajutorul are forma unui card emis pe suport de hartie, cu care se pot plati facturi de energie (total sau partial). Ajutorul se acorda in doua transe, a cate 700 lei fiecare.
Servicii/produse care se pot plati: electricitate, gaz, energie termica in sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, pacura, peleti si alte materiale de incalzire.
 
Cum se utilizeaza?

Se pot plati facturi curente sau restante, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului. Cu un card se pot face mai multe plati, catre mai multi furnizori, pana la epuizarea sumei. Platile se fac prin mandat postal. Nu se pot efectua mai mult de 8 plati/loc de consum pe durata programului de sprijin.

Ajutorul nu se considera venit si nu afecteaza:

• venitul minim garantat;
• alocatia pentru sustinerea familiei;
• statutul consumatorului vulnerabil de energie.
Sumele alocate celor doua transe nu pot fi preschimbate in bani si nu pot fi folosite pentru plati prin mandat postal catre alte destinatii decat plata facturilor de energie.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani