Grid star
eveniment

CASTIGURILE DIN JOCURILE DE NOROC: IMPOZITAREA – Decizie privind suma retinuta pentru ce depaseste 10.000 lei

Proiectul de modificare a Codului Fiscal pus in dezbatere publica de ministerul de Finante (click aici pentru a citi mai multe) are prevederi si cu privire la impozitarea castigurilor din jocurile de noroc.


Ministerul Finantelor propune majorarea cotelor de impunere cu privire la castigurile obtinute din jocurile de noroc si reducerea plafonului neimpozabil pentru veniturile obtinute ca urmare a participarii la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine si lozuri.

Potrivit proiectului, in cazul veniturilor obtinute din jocuri de noroc se propune mentinerea modalitatii de determinare a impozitului pe venit prin aplicarea unui barem de impunere cu transe de venit asupra fiecarui venit brut, cu cote de impunere cuprinse intre 10% si 40%. Totodata, baremul de impunere propus cuprinde si modificarea transelor de venit. In cazul veniturilor obtinute ca urmare a participarii la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine si lozuri se propune modificarea plafonului neimpozabil la nivelul a 600 lei, inclusiv, pentru fiecare venit brut primit de contribuabil.

Iata propunerea de impozitare:

Iata baza actuala de impozitare:

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani