Grid star
eveniment

CONSULTANTA FISCALA: RECOMANDARILE CONSILIULUI CONCURENTEI – Eliminarea prevederilor care obliga companiile din domeniu sa fie detinute de actionari profesionisti (Document)

Consiliul Concurentei recomanda eliminarea prevederilor legale care obliga companiile din domeniul consultantei fiscale si auditului financiar sa fie detinute de actionari profesionisti in aceste domenii.


Recomandarea vine in urma studiului derulat pe aceasta piata. Astfel, autoritatea de concurenta anunta ca a finalizat studiul in care a analizat daca prevederile legale care conditioneaza infiintarea sau autorizarea firmelor din domeniul consultantei fiscale si al auditului financiar de existenta in actionariatul acestora a profesionistilor din domeniile respective reprezinta bariere care afecteaza concurenta, prin restrictionarea accesului operatorilor economici pe pietele respective.

Cresterea calitatii serviciilor

In urma analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca modificarea legislatiei in sensul eliminarii prevederilor referitoare la detinerea capitalului social de catre persoane care sunt consultanti fiscali ar putea conduce la intarirea concurentei si la accesul mai multor furnizori de servicii pe piata. In acelasi timp, asigurarea unor conditii pentru stimularea concurentei ar putea avea ca efect cresterea calitatii serviciilor si a eficientei, contribuind la promovarea intereselor clientilor.
Studiul privind impactul asupra concurentei a prevederilor legale care conditioneaza infiintarea/autorizarea firmelor din domeniul consultantei fiscale si al auditului financiar de existenta in actionariatul acestora a profesionistilor din domeniile respective poate fi consultat pe pagina web a institutiei pana la data de 7 noiembrie 2022. Observatiile pot fi transmise in acest interval de timp, prin e-mail, la adresa dammc@consiliulconcurentei.ro. Observatiile vor fi trimise si in forma neconfidentiala, avand in vedere ca acestea vor fi publicate odata cu varianta finala a studiului”, precizeaza Consiliul.

*Studiul

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani