Grid star
eveniment

SALARIUL MINIM PE ECONOMIE – Se cere in Parlament modificarea Codului Muncii. Cum va vota coalitia de dreapta?

Prim-vicepresedintele PSD Sorin Grindeanu anunta ca a fost depus in Parlament un proiect de lege pentru a proteja drepturile salariatilor platiti cu salariul minim pe economie.
Grindeanu declara ca este inadmisibil ca intr-o tara europeana sa avem medici, ingineri, maistri, constructori, soferi profesionisti, directori in sistemul privat, platiti cu salariul minim.
Astfel, se propune modificarea Codului Muncii in sensul ca salariul minim sa se acorde doar pentru persoanele si posturile care nu necesita/nu au vreo calificare. Ramane de vazut daca Coalitia de dreapta, din care face parte si premierul Florin Citu va vota propunerea PSD, una forate buna, in opinia noastra.

Iata anuntul lui Sorin Grindeanu:

"Am decis sa depunem in Parlament un proiect de lege pentru a proteja drepturile salariatilor platiti cu salariul minim pe economie. Este inadmisibil ca intr-o tara europeana sa avem medici, ingineri, maistri, constructori, soferi profesionisti, directori in sistemul privat, platiti cu salariul minim!
Practic, o TREIME din numarul total de angajati din Romania (1,7 milioane de persoane) sunt angajate pe salariul minim, desi peste 80% dintre acestea au cel putin o calificare.
De aceea, noi consideram ca salariul minim trebuie sa redevina un instrument de protectie sociala, valabil doar pentru persoanele apte de munca care nu au nicio calificare. Iar, in acest sens, propunerile #PSD pentru modificarea Codului Muncii sunt:

-salariul minim se acorda doar pentru persoanele si posturile care nu necesita/nu au vreo calificare;
-salariul minim se acorda pe o perioada determinata de pana la 12-24 de luni”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani