Grid star
eveniment

SPRIJIN FINANCIAR PENTRU ROMANI – Cresterea valorii tichetelor de masa, vouchere pentru elevi si persoanele cu venituri mici

Coalitia va discuta marti, 5 aprilie 2022, pachetul de sprijin financiar pentru combaterea cresterii preturilor la alimente si carburanti. Astfel, se propune acordarea de vouchere pentru cumpararea de alimente de baza, cresterea valorii tichetelor de masa acordate angajatilo sau decontarea accizei la motorina.

Senatoarea PSD Gabriela Firea a anuntat pe facebook masurile initiate de social-democrati care vor fi analizate azi in sedinta coalitiei, iar apoi vor ajunge pe masa guvernului. Se doreste acordarea de vouchere pentru cumpararea de alimente de baza, pentru familiile vulnerabile si pentru persoanele cu venituri mici : 50 de euro/voucher la fiecare 2 luni, pana la finalul anului. O alta masura: vouchere acordate lunar, in perioada de scoala, pentru elevii cu burse sociale: 30 de euro/voucher.

Decontarea accizei la motorina

PSD vrea si cresterea valorii tichetelor de masa acordate angajatilor, fiind propusa o crestere de la 20 de lei la 30 de lei. In pachet este prinsa si schema de ajutor de stat acordata transportatorilor, pentru decontarea accizei la motorina achizitionata din tara. Propunere: 50 de milioane de lei, cu posibilitatea suplimentarii.

Iata anuntul Gabrielei Firea:

Masuri importante pentru combaterea cresterii preturilor la alimente si carburanti. Vouchere pentru cumpararea de alimente de baza, pentru familiile vulnerabile si pentru persoanele cu venituri mici : 50 de euro/voucher la fiecare 2 luni, pana la finalul anului.
Vouchere acordate lunar, in perioada de scoala, pentru elevii cu burse sociale : 30 de euro/voucher.
Dublarea cotei de hrana pentru bolnavii internati in spitale, de la 11 la 22 de lei. De asemenea, cresterea alocatiei de hrana, imbracaminte si invaltaminte pentru copiii din centrele de plasament.
Cresterea valorii tichetelor de masa acordate angajatilor. Propunere crestere de la 20 de lei la 30 de lei.
Schema de ajutor de stat acordata transportatorilor, pentru decontarea accizei la motorina achizitionata din tara. Propunere : 50 de milioane de lei, cu posibilitatea suplimentarii.
Tot acest pachet social dar si alte masuri concrete initiate de PSD, pentru sprijinirea oamenilor si firmelor, vor fi analizate azi in sedinta coalitiei iar apoi vor ajunge pe masa guvernului”
.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani