Grid star
eveniment

GUVERNUL ORBAN A BATJOCORIT CONSTITUTIA - “Asta nu mai inseamna democratie”

Guvernul Orban a batjocorit, a incalcat Constitutia Romaniei prin faptul ca refuza sa mareasca pensiile, desi Parlamentul a votat marti, 22 septembrie 2020, acest lucru (click aici pentru a citi).

Este concluzia avocatei Ingrid Mocanu, care lanseaza un atac dur la adresa premierului.

Ingrid Mocanu arata intr-o postare pe Facebook, in calitate de jurist constitutionalist, ca, potrivit Constitutiei, Parlamentul este unica autoritatea legiuitoare a tarii, si nu Guvernul. Orban sau oricare altul.

Iar potrivit deciziilor CCR, Executivul nu poate da OUG-uri pentru a contrazice vointa Parlamentului.

Guvernul, obligat sa puna in aplicare deciziile Parlamentului

Avocata Ingrid Mocanu precizeaza ca Executivul are obligatia sa execute legile date in Parlament, si nu sa dea OUG-uri prin care sa micsoreze procentul de marire a pensiilor:

“NU dai OUG-uri, nu te tavalesti public ca 'nu se poate'. Pleci pur si simplu si ii lasi sa guverneze pe cei care o tin langa ca se poate… rau sau bine.

Niciodata-niciodata nu incalci Constitutia, indiferent cine ai fi, premier sau simplu ministru, nu batjocoresti organul reprezentativ suprem, pentru ca pur si simplu asta nu mai inseamna democratie”.

Iata postarea facuta pe Facebook de Ingrid Mocanu:

“Habar nu am daca Romania are bani de pensii, alocatii, sporuri pentru profesori. Nici daca are bani de servicii, de bombite, avionute sau bani pentru primari. Nu am acces la informatiile care mi-ar permite sa imi dau seama si nici nu sunt economist. Si nici nu cred politicienii 'pe cuvant' (pe Orban, care ne cere sa il credem 'pe cuvant', nici atat).

Dar sunt jurist… constitutionalist. Si stiu ca Parlamentul este autoritatea legiuitoare a tarii… chiar unica, potrivit Constitutiei mele. Nu Guvernul, nici macar 'Guvernul meu'.

Si stiu de la 'scoala mea', Facultatea de Drept, dar si din deciziile 'CCR-ului meu' ca Guvernul nu poate da OUG-uri pentru a contrazice vointa Parlamentului (a majoritatii acestui for, Legislativul, toxica sau netoxica) doar pentru ca 'stie' el mai bine, pe cuvant de premier, ca este gresita.

Esti Guvern? Esti executiv! Executi legile Parlamentului, rau sau bun cum este el. Nu poti sa le executi din diverse motive? Lasi majoritatea parlamentara sa desemneze un 'executiv' care sa le execute. NU dai OUG-uri, nu te tavalesti public ca 'nu se poate'.

Pleci pur si simplu si ii lasi sa guverneze pe cei care o tin langa ca se poate… rau sau bine. Poporul a votat acea majoritate, om vedea noi ce ii poate pielea, ce este in stare sa faca si ce NU.

Dar niciodata-niciodata nu incalci Constitutia, indiferent cine ai fi, premier sau simplu ministru, nu batjocoresti organul reprezentativ suprem, pentru ca pur si simplu asta nu mai inseamna DEMOCRATIE”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani