Grid star
eveniment

CRESC PENSIILE SI ALOCATIILE – Masurile, in vigoare de la 1 ianuarie. Cei cu pensii pana in 1.600 de lei vor primi un ajutor pentru iarna, astfel incat vor ajunge in ianuarie la 2.200 lei. Iata celelalte mariri

Vesti bune pentru romani: cresc pensiile si alocatiile. Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat ca pachetul social, conditia impusa pentru a intra la guvernare, va intra in vigoare la 1 ianuarie 2022.


Potrivit liderului social-democratilor, pensia minima va creste de la 800 la 1.000 lei, iar pentru restul pensiilor cresterea va fi de 10%.
In acelasi timp, in luna ianuarie, toti pensionarii cu pensii pana in 1.600 de lei vor primi un ajutor pentru iarna astfel incat toti vor ajunge in ianuarie la 2.200 lei (pensie + ajutor). In plus, potrivit anuntului facut de Ciolacu pe facebook, alocatiile vor fi majorate pentru copiii intre 0-2 ani si cei cu dizabilitati la 600 lei, iar pentru copiii intre 2-18 ani la 243 lei.
Seful PSD anunta ca s-a inceput cu cei mai vulnerabili, insa, pe masura ce economia isi va reveni, se vor gasi solutii pentru a continua cresterea veniturilor tuturor romanilor.

Iata anuntul lui Marcel Ciolacu:

"Pachetul social, conditia impusa de PSD pentru a intra la guvernare, va intra in vigoare la 1 ianuarie 2022.
Asa cum am promis, alocatiile vor fi majorate pentru copiii intre 0-2 ani si cei cu dizabilitati la 600 lei, iar pentru copiii intre 2-18 ani la 243 lei.
Asa cum am promis, persoanele cu dizabilitati vor primi a 13-a indemnizatie.
Asa cum am promis, pensia minima va creste de la 800 la 1.000 lei, iar pentru restul pensiilor cresterea va fi de 10%. In acelasi timp, in luna ianuarie, toti pensionarii cu pensii pana in 1.600 de lei vor primi un ajutor pentru iarna astfel incat toti vor ajunge in ianuarie la suma de 2.200 lei (pensie + ajutor).
In conditiile in care toate preturile au explodat in cursul ultimului an, este un prim pas pentru a mentine puterea de cumparare a romanilor. Am inceput cu cei mai vulnerabili, insa, pe masura ce economia isi va reveni, vom gasi solutii pentru a continua cresterea veniturilor tuturor romanilor”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani