Grid star
banci

PATRONUL ALTEX VREA SA PREIA O BANCA – Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia. Pe ce institutie financiara a pus ochii Dan Ostahie

Omul de afaceri Dan Ostahie, care controleaza grupul Altex, vrea sa preia controlul asupra Porsche Bank. Consiliul Concurentei anunta ca analizeaza tranzactia si urmeaza sa emita o decizie.


Grupul Porsche Finance Romania activeaza in Romania pe piata serviciilor financiar-bancare prin intermediul Porsche Bank Romania S.A. si Porsche Leasing Romania IFN S.A., a caror activitate predominanta este cea de creditare, in special, sub forma creditelor de consum si leasing auto.

Iata anuntul Consiliului Concurentei:

“Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care dl. Dan Ostahie preia controlul asupra Porsche Bank Romania S.A. Dl. Dan Ostahie controleaza Grupul Altex, grup organizat pe mai multe linii de activitate, respectiv: retail, servicii IT, import, productie si distributie produse electro-IT&C, service, servicii financiare nebancare, transport, automotive, imobiliare.
Grupul Porsche Finance Romania activeaza in Romania pe piata serviciilor financiar-bancare prin intermediul Porsche Bank Romania S.A. si Porsche Leasing Romania IFN S.A., a caror activitate predominanta este cea de creditare (in special, sub forma creditelor de consum si leasing auto).
In conformitate cu prevederile Legii concurentei (nr. 21/1996), operatiunea propusa este o concentrare economica ce depaseste pragurile valorice prevazute de lege, fiind supusa controlului Consiliului Concurentei. Ca urmare, autoritatea de concurenta va evalua aceasta tranzactie in scopul stabilirii compatibilitatii cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de
lege”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani