Grid star
criptomonede

PAYPAL FACE O NOUA MUTARE PE PIATA CRIPTO – Achizitia Curv ii va permite sa stocheze cantitati mari de criptomonede in portofele digitale

Gigantul PayPal a achizitionat firma de securitate a activelor digitale din Israel, Curv, pentru o suma de aproximativ 200 de milioane de dolari, potrivit surselor citate de postul american de televiziune CNBC. Achizitia Curv urmeaza expansiunii PayPal in spatiul criptomonedelor. In octombrie 2020, compania a anuntat pentru prima data ca clientii sai vor putea utiliza criptomonede pentru a face cumparaturi la orice comerciant din reteaua sa incepand cu 2021.

Tehnologia dezvoltata Curv permite ca activele digitale sa fie pastrate in siguranta in volume mari, lucru care indica o posibila intentie a PayPal de a extinde serviciile catre zona institutionala, cu scopul de a stoca „la rece” valori mari in criptomoneda.

Potrivit declaratiilor oficiale ale PayPal, firma a achizitionat Curv ca parte a initiativei sale de a sprijini criptomonedele si activele digitale. Platforma a declarat ca intentioneaza sa finalizeze achizitia inainte de al treilea trimestru al anului 2021, dar nu a dezvaluit valoarea achizitiei. Presa din Israel a speculat saptamana trecuta ca Curv s-ar fi putut vinde intre 200 si 300 de milioane de dolari, iar CNBC a anuntat la inceputul acestei saptamani ca „acordul valoreaza mai putin de 200 de milioane de dolari”, citand surse apropiate tranzactiei.

Achizitia Curv face parte din efortul nostru de a investi in talent si tehnologie pentru a ne realiza viziunea pentru un sistem financiar mai incluziv. In timpul discutiilor noastre cu echipa Curv, am fost impresionati de talentul lor tehnic, spiritul antreprenorial si gandirea din spatele tehnologiei pe care au construit-o in ultimii ani”, a declarat Jose Fernandez da Ponte, vicepresedinte si director general al diviziei de cripto si blockchain a PayPal, citat de cointelegraph.com.

Curv a fost fondata in 2018 si este utilizata de zeci de clienti, inclusiv Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea. Totodata, Franklin Templeton este unul dintre investitorii Curv, participand in 2020 la o runda de finantare Seria A.

Curv furnizeaza servicii de custodie pentru criptomponede, un fel de portofel digital bazat pe cloud si adresat companiilor si clientilor institutionali. Serviciile de custodie, similare cu cele oferite de banci pentru activele clasice, permit ca activele digitale sa fie pastrate in siguranta in volume mari.

In cazul unui portofel clasic, fara custodie, utilizatorul primeste o cheie privata, unica, pastrata pe un suport fizic. In cazul pierderii aceste chei private, utilizatorul pierde definitiv accesul la criptomonede. In cazul custodiei, monedele sunt pastrate de o companie specializata, iar accesul la acestea se face prin metode de autentificare clasice (parola, autentificare in doi pasi).

Multe publicatii care citeaza surse anonime „familiarizate cu problema” au dat vestea achizitiei Curv a PayPal la inceputul lunii martie 2021.

Acordul vine la doar cateva luni dupa ce compania si-a afirmat angajamentul fata de segmentul cu crestere rapida al criptomonedelor, spunand din octombrie 2020 ca trecerea la moneda digitala este „inevitabila” De asemenea, PayPal a creat recent o noua unitate de afaceri axata pe blockchain, cripto si monede digitale. Curv se va alatura acelui grup nou format, a spus PayPal.

Din octombrie, anul trecut, locuitorii Statelor Unite pot utiliza in prezent platforma de plati pentru cumpararea si vanzarea criptelor, dar PayPal a spus ca in curand va extinde aceste servicii in Regatul Unit.

https://www.cnbc.com/2021/03/08/paypal-to-acquire-crypto-security-company-curv.html

https://cointelegraph.com/news/paypal-purchases-crypto-custody-firm-curv

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani