Grid star
criptomonede

PAYPAL INTRODUCE UN NOU SERVICIU CRIPTO – Gigantul global de plati anunta ca va permite transferul criptomonedelor in portofele terte

Gigantul global de plati PayPal intentioneaza sa permita utilizatorilor sa retraga criptomonede in portofele terte, a anuntat miercuri, 26 mai, vicepresedintele companiei Jose Fernandez da Ponte intr-o conferinta organizata de CoinDesk. Acest nou serviciu vine la aproape doua luni dupa ce PayPal a lansat „Check-out with Crypto”, care le permite consumatorilor americani sa isi foloseasca detinerile de criptomonede pentru a plati la 29 de milioane de comercianti online de la nivel global.

In prezent, PayPal nu le permite utilizatorilor sa transfere criptomonedele detinute pe platforma, desi clientii sai pot cumpara si detine Bitcoin si alte criptomonede din octombrie 2020.

Jose Fernandez da Ponte i-a spus miercuri, la conferinta CoinDesk Consensus 2021, moderatorului Jeff John Roberts, ca gigantul global de plati lucreaza in prezent la acest nou serviciu cripto.

PayPal incurajeaza clientii sa isi tina criptomonedele pe platforma sa de plati

Vrem sa dam posibilitatea consumatorilor nostri de a efectua cat mai multe operatiuni in criptomoneda, lucru care ii va permite sa plateasca in orice mod doresc sa plateasca. Urmarim sa ii incurajam sa isi transfere detinerile cripto in portofelele PayPal oferindu-le servicii cat mai variate”, a spus da Ponte.

Compania livreaza noi servicii cripto aproximativ la fiecare doua luni, a spus el, desi nu este clar cand va veni si optiunea de retragere a criptomonedelor.

Comentand un zvon ca PayPal intentioneaza sa lanseze propriul sau stablecoin, da Ponte a fost mai putin optimist. „Este prea devreme”, a spus el.

Bancile centrale, impotmolite in proiectul cripto: S-au scris o multime de Powerpoint-uri, dar nu si foarte multe coduri

Roberts, editor executiv al site-ului de stiri Decrypt, l-a intrebat pe da Ponte despre stadiul in care se afla proiectele bancilor centrale de a dezvolta propriile monede digitale (CBDC), deoarece vicepresedintele PayPal a spus ca s-a intalnit cu bancherii centrali din intreaga lume.

Este absolut logic ca bancile centrale sa emita propriile monede digitale. Uneori, pozitionam dezbaterea ca CBDC-uri vor inlocui stablecoins, dar este o dezbatere cam falsa. Nu vorbim despre un compromis. Credem ca vor coexista” a spus el.

Din experienta lui da Ponte, bancherii centrali au doua prioritati: stabilitatea financiara si accesul universal la monede digitale. El a discutat cu bancherii centrali mai multe modalitati de a obtine stabilitate cu monedele digitale, nu numai prin sustinerea unui stablecoin-uri atasat unei moneda fiat, ci potential prin sustinerea uneia astfel de criptomonede cu o CBDC.

Si monedele digitale ar putea contribui la extinderea accesului la sistemul financiar, a spus el. El a subliniat ca un judet din California, aproape de locul in care locuieste, este un „desert bancar”: nu exista sucursale fizice. Acest lucru s-ar putea sa nu mai conteze intr-o lume in care CBDC-urile au fost lansate in toata tara, a sugerat el.

Dar da Ponte a fost clar ca mai este mult de lucru. „In ceea ce priveste CBDC-urile, exista o multime de Powerpoint-uri scrise, dar nu foarte multe coduri scrise.”

Monedele digitale ale bancilor centrale ar putea contribui la extinderea accesului la sistemul financiar

El a adaugat ca vede institutiile financiare precum PayPal ca pe o modalitatea naturala de a distribui CBDC-urile catre public atunci cand va veni momentul.

Dificultatea potentiala a acestei provocari a fost aratata in timpul pandemiei, cand unii oameni au trebuit sa primeasca cecuri de stimulare prin posta, fiind necesar sa se deplaseze la o banca fizica pentru a le incasa: „Cred ca putem face mai bine decat atat”, a spus da Ponte.

Monedele digitale nu sunt chiar pregatite sa ofere reduceri serioase ale costurilor de transfer pentru oamenii din intreaga lume, in opinia lui da Ponte. Estimarea sa este ca adoptarea acestora la nivel global in proportie de doar 2% pur si simplu nu este suficient de mare, fiind necesara adoptarea in proportie de cel putin 10%.

PayPal a permis tranzactionarea anumitor criptomonede clientilor din SUA incepand din noiembrie 2020 si a lansat serviciul „Check-out with Crypto” la inceputul lunii aprilie 2021, prin care consumatorii americani pot sa sa isi foloseasca detinerile de criptomonede pentru a plati la 29 de milioane de comercianti online de la nivel global.

Compania a raportat rezultate mai bune decat cele asteptate pentru primul trimestru, cu castiguri ajustate de 1,22 miliarde de dolari, depasind estimarea medie a analistilor de 1,01 miliarde de dolari. A fost al doilea set de rezultate care a inclus serviciul de cumparare si vanzare a criptomonedelor lansat de PayPal. Compania a declarat ca clientii care au achizitionat cripto prin intermediul platformei s-au conectat la PayPal de doua ori mai des decat inainte de a putea cumpara cripto.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani