Grid star
eveniment

PENSIILE SPECIALE - Ministrul Fondurilor Europene: "Sunt o rusine”. Ghinea anunta ce se va intampla cu acestea

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea (foto stanga, langa Dacian Ciolos), spune ca pensiile speciale sunt o rusine, si ca acestea trebuie puse pe baza de contributivitate.
Ghinea a vorbit si despre cresterea varstei de pensionare. Ministrul sustine ca guvernul condus de Florin Citu nu va recurge la acest lucru:
"Este o posibilitate voluntara pe care romanii o vor avea la dispozitie. Nu e obligatoriu”.
Intrebat daca va mai exista posibilitatea iesirii la pensie la varste sub 50 de ani, Ghinea a declarat, potrivit digi 24:
"Eu sper ca nu. Sper ca am ajuns la momentul in care sa terminam cu aceste pensionari anticipate, sunt oameni care mai pot munci si ies foarte devreme si cred ca nu e bine pentru nimeni”.

Iata declaratia facuta de Cristian Ghinea:

"Pensiile speciale, care sunt o rusine daca ma intrebati pe mine. Trebuie puse pe baza de contributivitate si la asta ne-am angajat. In ce priveste mult discutata speranta de viata si cresterea varstei de pensionare, este o posibilitate voluntara pe care romanii o vor avea la dispozitie.
Nu este obligatoriu, e doar pe baza voluntara. Si este, de fapt, o posibilitate de a-si prelungi, cei care doresc sa ramana. Asta e ce avem acum. Urmeaza negocierile si evaluarea (pe programul PNRR-n.r). Vom vedea”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani