Grid star
eveniment

PESTE 60.000 DE LOCURI LA TRATAMENT PENTRU PENSIONARI - Guvernul a alocat 300.000.000 lei. Biletele sunt disponibile

Guvernul a aprobat un numar maxim de 60.420 de locuri la tratament balnear pentru pensionari care se acorda in 2023, prin Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP).

Acordarea prestatiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament persoanelor indreptatite, in limita numarului de locuri asigurate in unitatile de tratament din proprietatea CNPP, precum si a numarului de locuri contractate cu alti operatori economici de profil si a sumelor alocate pentru aceasta prestatie prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.

In acest an, Guvernul a alocat suma de 300.000.000 lei cu aceasta destinatie. Biletele, care includ tariful pentru 12 zile de tratament balnear, vor fi repartizate pe maximum 19 serii, pentru un sejur de 16 zile.

Gratuitati

Pot solicita bilete de tratament pensionarii si asiguratii sistemului public de pensii, iar un procent de maxim 15% din numarul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum si persoanelor care au suferit accidente de munca sau boli profesionale.

La cele 60.420 de locuri se vor adauga, pana la nivelul sumelor prevazute cu aceasta destinatie in bugetul asigurarilor sociale de stat, bilete de tratament balnear contractate cu alti operatori economici de profil, dupa incheierea unor contracte subsecvente, in baza unui nou acord cadru. Prima serie a inceput in 9 martie, biletele fiind deja disponibile la casele teritoriale de pensii.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani