Grid star
eveniment

STOCURILE DE GAZE ALE ROMANIEI – Seful Executivului a anuntat cantitatea existenta in depozite. Ministrul Energiei: "A depasit cu mult graficul asumat”

Vesti bune, daca tinem cont de declaratiile premierului Nicolae Ciuca (foto centru) privind stocurile de gaze ale Romaniei existente in acest moment in depozite: s-a ajuns la un procent de 70%. Ministrul Energiei, Virgil Popescu (foto dreapta), anunta si el ca inmagazinarea in depozite pentru iarna a depasit cu mult graficul asumat.

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat miercuri, 24 august 2022, ca in momentul de fata, Romania continua sa inmagazineze gaze in depozitele proprii, si s-a reusit atingerea unui procent de 70%. Seful Executivului este increzator ca vom avea garantia unei aprovizionari continue in perioada urmatoare:

"Putem in felul acesta sa transmitem un mesaj cat se poate de clar ca, pentru cetatenii tarii noastre, pentru economia romaneasca, avem cantitatile de gaz necesare sa putem sa trecem iarna dintre anii 2022 – 2023”.

Iata declaratiile facute de Nicolae Ciuca:

 "In momentul de fata, continuam sa inmagazinam gaze in depozitele proprii, si am reusit sa atingem un procent de 70%, ceea ce este foarte incurajator pentru realizarea obiectivului, astfel incat sa ne asiguram ca avem cantitatile de gaz necesare pentru iarna 2022 - 2023. Si sunt convins ca, asa cum ne-am asumat, prin demersurile pe care Ministerul Energiei continua sa le faca, vom avea garantia unei aprovizionari continue in perioada urmatoare. Si putem in felul acesta sa transmitem un mesaj cat se poate de clar ca, pentru cetatenii tarii noastre, pentru economia romaneasca, avem cantitatile de gaz necesare sa putem sa trecem iarna dintre anii 2022 - 2023.

S-a infiintat un comitet

Asa cum bine stiti, saptamana trecuta am infiintat Comitetul Interministerial care are ca obiect principal asigurarea rezilientei energetice pentru perioada urmatoare, precum si concretizarea investitiilor in energie. Sunt demersuri care au inceput sa functioneze, am primit deja rapoartele de la Ministerul Energiei in ceea ce priveste proiectele care urmeaza sa fie implementate pe termen scurt si pe termen mediu si lung.
De asemenea, am primit analiza pietei energetice de la Agentia Nationala de Reglementare in Energie.
In acest moment, se desfasoara activitatea de analiza si de identificare a solutiilor, astfel incat, pana pe data de 31 august, sa avem incheiate toate activitatile subsecvente si sa venim cu o decizie in acest sens”.

Popescu e' increzator

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat ca inmagazinarea in depozite pentru iarna a depasit cu mult graficul graficul asumat. Potrivit acestuia, la 1 septembrie ar fi trebuit sa avem 57% din capacitatea de depozitare totala, insa suntem deja la 70%. Popescu estimeaza ca in cursul lunii septembrie "vom ajunge la acei 80% minim si continuam sa inmagazinam".

Iata declaratiile facute de ministrul Energiei:

"Inmagazinarea in depozite pentru iarna a depasit cu mult graficul graficul asumat. La 1 septembrie ar fi trebuit sa avem 57% din capacitatea de depozitare totala a depozitelor din Romania, suntem deja la 70%. Estimam ca in cursul lunii septembrie vom ajunge la acei 80% minim si continuam sa inmagazinam. Fluxurile de intrare de gaze naturale in Romania sunt in parametri parametrii normali. Nu exista probleme cu intrarea sau cu aprovizionarea cu gaze naturale in acest moment. Sigur, pot sa existe situatii punctuale in piata care ar trebui sesizate si, evident, cei care trebuie sa vegheze asupra pietei de gaze naturale sa ia decizii de verificare”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani