Grid star
eveniment

PLANUL DE RELANSARE ECONOMICA ESTE MACULATURA – Fostul ministru de Finante Eugen Teodorovici: “Bataie de joc crasa crasa la adresa romanilor si a mediului de afaceri”

Planul de relansare economica pe care Guvernul Orban il va prezenta cu mare fast miercuri, 1 iulie 2020, la Clubul Diplomatic (click aici pentru a citi), este o bataie de joc la adresa romanilor si a mediului de afaceri. Concluzia ii apartine fostului ministru de Finante Eugen Teodorovici (foto).

Acesta realizeaza o analiza a “Planului national de investitii si relansare economica”, precizand ca este departe de ceea ce are nevoie Romania. Teodorovici sustine ca in realitate asa-zisul plan de relansare economica reprezinta o maculatura plina de populism. De asemenea, Eugen Teodorovici observa ca de fapt planul reprezinta un program electoral, o insiruire pestrita si incoerenta de masuri si obiective de investitii, fara nicio rigoare in privinta proiectiei temporale si resurselor financiare care sa le poata sustine.

Fostul ministru de Finante are si un mesaj pentru Guvernul condus de premierul Ludovic Orban: “Romania nu e de vanzare si, cu siguranta, veti fi taxati de romani pe masura incompetentei de care dati dovada zi de zi”.

Prezentam analiza facuta pe pagina sa de Facebook, miercuri, 1 iulie 2020, de Eugen Teodorovici privind “Planului national de investitii si relansare economica” al Guvernului Orban:

"Programul de relansare economica al PNL este un mare ZERO pentru Romania!

Am parcurs cu mult interes 'amplul' program pe care Orban&Co trebuia sa-l prezinte pe 1 iunie!! Niciodata nu e prea tarziu ar spune unii, dar in situatia actuala a economiei romanesti este o bataie de joc crasa crasa la adresa romanilor si a mediului de afaceri.

Desi lansat in plina vara, programul PNL este departe de ceea ce ar fi trebuit sa fie un program pentru relansarea economica a Romaniei, putand fi, mai degraba, asemanat unui 'pom de Craciun' plin de promisiuni electorale.

Daca am lua fiecare pagina in parte si am depune-o in Parlament, ca o critica adusa Executivului, s-ar califica drept o auto-motiune de cenzura. Da, o motiune pe care Guvernul acesta incompetent si rau-voitor si-a scris-o singur, in graba, in disperare, intr-un atac de panica in fata milioanelor de oameni si a sutelor de mii de firme romanesti care nu mai au rabdare si nu mai pot indura umilinta si bataia de joc.

Fara sa exagerez cu nimic, as zice ca ar fi o motiune mult mai buna decat ar fi in stare sa o scrie actuala conducere PSD.

Cele 32 de pagini de maculatura facuta in birourile de la Palatul Victoria sau, si mai rau, la sediul PNL, NU au fost discutate si analizate tocmai cu cei carora ar fi trebuit sa li se aplice – cetatenii si mediul de afaceri.

Programul propus de Orban nu este altceva decat o insiruire pestrita si incoerenta de masuri si obiective de investitii, fara nicio rigoare in privinta proiectiei temporale si resurselor financiare care sa le poata sustine. Nu vedem nimic dincolo de sclipirea unor 'globulete' si stralucirea 'ghirlandelor' dintr-un biet 'pom de Craciun' ... de plastic.

Asadar, POPULISM ... fara numar, fara numar, in speranta ca-si vor 'repara' macar putin imaginea si vor mai castiga cate ceva (pentru EI), pana la alegeri!

Gresit, domnilor guvernanti!! Romania nu e de vanzare si, cu siguranta, veti fi taxati de romani pe masura incompetentei de care dati dovada zi de zi.

P.S. In locul presedintelui Iohannis, m-as mai gandi daca merita sa fiu alaturi de Orban, azi, la Club, sa sustin asa ceva!?

* Cititi aici “Planul national de investitii si relansare economica” propus de Guvernul Orban

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani