Grid star
eveniment

PLANUL LUI IOHANNIS – Ce ne asteapta dupa alegerile parlamentare

Regimul presedintelui Klaus Iohannis (foto dreapta) si al premierului Ludovic Orban (foto stanga) inca ii menajeaza pe romani doar in asteptarea alegerilor parlamentare. In schimb, dupa scrutinul din 6 decembrie, guvernarea PNL nu va ezita sa agraveze austeritatea si batjocorirea romanilor.

Sumbra previziune a fost lansata marti, 3 noiembrie 2020, de catre Gabriel Zetea, presedintele PSD Maramures si candidat al Partidului Social Democrat la Camera Deputatilor. Politicianul a aratat ca regimul Iohannis-Orban si-a dat deja arama pe fata, prin refuzul de a mari pensiile si alocatiile. In plus, pe langa ignorarea acestor categorii sociale vulnerabile (batranii si copiii), PNL-istii vor pune din nou cizma pe sectorul HoReCa, reinchizand restaurantele, hotelurile si celelalte intreprinderi din domeniu, a adaugat Zetea.

Solutia propusa de catre PSD-ist pentru iesirea din criza este testarea masiva a populatiei, dupa modelul slovac. Numai asa lupta impotriva pandemiei de coronavirus poate fi eficienta, a dat de inteles social-democratul.

Redam intregul comunicat al PSD Maramures:

Gabriel Zetea (PSD): 'Romania trebuie sa inceapa testarea masiva a populatiei, pe modelul Slovaciei'

Presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea, candidatul social-democratilor maramureseni pentru Camera Deputatilor, a declarat ca Romania trebuie sa inceapa testarea masiva a populatiei, pe modelul Slovaciei.

'Aproape 8.000 de cazuri noi de coronavirus in numai 24 de ore, peste 100 de morti si aproape 1000 de pacienti la ATI reprezinta o criza reala. Pentru a evita inchiderea totala a tarii este imperios necesar sa crestem capacitatea de testare a populatiei prin folosirea testelor rapide, omologate, care dau rezultate in maxim 30 de minute', a precizat liderul PSD Maramures, Gabriel Zetea.

Potrivit reprezentantului PSD Maramures, Iohannis si Orban continua sa ignore romanii, acestia refuzand sa accepte variantele care pot rezolva problema pandemiei in Romania. Singurul lor interes este sa acapareze tot mai multa putere, pentru a atrage si mai multi bani in buzunarele proprii. 'Slovacia a reusit, intr-un singur weekend, sa testeze gratuit doua treimi din populatia tarii, cu ajutorul armatei. Si in Romania se poate! Iohannis trebuie sa redevina presedintele tuturor romanilor, nu doar seful PNL, si, impreuna cu Guvernul Orban, sa investeasca in testarea masiva a romanilor', a declarat candidatul PSD Maramures pentru Parlamentul Romaniei, Gabriel Zetea.

Testarea a fost gratuita si voluntara in Slovacia, fiind amenajate peste 5.000 de centre de testare si fiind implicati peste 40.000 de medici, dar si echipe de sprijin formate din soldati, politie, muncitori administrativi si voluntari. In numai doua zile s-au testat aproximativ 3 milioane de persoane si actiunea continua. Cei care au fost depistati pozitiv au fost izolati impreuna cu familiile, iar cei care au refuzat testarea au interdictie de a merge la munca, fiind obligati sa intre in carantina.

'Romanii nu mai pot fi cobaii lui Iohannis si ai Guvernului sau. Ne-au inchis in case la 300 de cazuri pe zi, dar nu fac nimic pentru a evita raspandirea bolii, la 8.000 de cazuri pe zi. Repeta neincetat placa alegerilor pentru a-si implementa, cat mai curand, planul de austeritate pe care l-au gandit pentru romani: nu vor mari pensiile, nu au dublat alocatiile, reinchid sectorul HoReCa, dar nu vin cu nicio solutie pentru marea masa a romanilor. Iohannis si Orban sunt de acord ca virusul nu se ia din scoli, dar nu fac nimic pentru a le redeschide pentru elevi. Daca la slovaci s-a putut, se poate si in Romania! Respectati sfatul pe care Organizatia Mondiala a Sanatatii l-a dat inca de la inceputul pandemiei si: testati, testati, testati. Nu va mai bateti joc de romani si de Romania!' a conchis, in mesajul sau, Gabriel Zetea, presedinte PSD Maramures si candidatul formatiunii social-democrate pentru Camera Deputatilor la alegerile din 6 decembrie”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani