Grid star
criptomonede

PLATA RCA IN CRIPTOMONEDE – O companie clujeana promite sa introduca in curand optiunea de plati cripto

Aplicatia Autodeal, lansata anul trecut si dezvoltata de startup-ul clujean Riolit Web, va introduce, la finalul lunii aprilie, optiunea de plata in criptomonede a serviciilor pe care le ofera, spun reprezentantii companiei. Pe langa plata politelor RCA in monede digitale, utilizatorii vor avea optiunea de a plati servicii de rezervari, asistenta rutiera, leasing si parking pe care compania romaneasca le va face, in curand, disponibile in aplicatie.

Autodeal este o aplicatie pentru gestionarea costurilor si obligatiilor auto disponibila in Romania. Aceasta digitalizeaza toate procesele generate de detinerea unui autoturism si permite administrarea cu usurinta si in siguranta, intr-un singur loc, a tuturor programarilor si platilor aferente detinerii unui autoturism, potrivit unui comunicat al startup-ului clujean.

"Suntem in faza finala de testare a implementarii solutiilor de leasing auto si a programarilor in service/statii ITP. De asemenea, estimam ca, pana la finalul lunii aprilie, vom lansa si posibilitatea achizitionarii serviciilor oferite de Autodeal prin intermediul criptomonedelor”, a declarat Sandu Babasan, partener Autodeal, intr-un comunicat citat de Ziua de Cluj.

Notificari de expirare pentru RCA, ITP, CI si permis de conducere

Autodeal permite in prezent utilizatorilor setarea de notificari de expirare pentru RCA, ITP, CI si permis de conducere, plata de taxe si amenzi, achizitia de roviniete, achizitia de polite RCA si asigurari de calatorie.

Aplicatia a fost lansata la jumatatea anului 2021 si este dezvoltata de Riolit Web, companie clujeana infiintata in 2019, care isi propune sa integreze jucatorii din segmentul auto intr-o singura aplicatie. La finalul anului trecut, proiectul a atras o investiție de 450.000 de euro, de la doi investitori, aplicația fiind, în prezent, evaluată la 3 milioane de euro. Totodata, aplicatia ofera, in parteneriat cu TBI Bank, posibilitatea achizitionarii in rate a politelor RCA.

Platile in criptomoneda castiga teren in sectorul auto din Romania

In octombrie 2021, dealerul auto european Autoworld a anuntat primul client care a achizitionat o masina cu criptomoneda dezvoltata de compania sibiana Elrond, eGold (EGLD), asa cum a relatat Lumea Banilor la acel moment. Autoworld, dealer oficial pentru marci importante precum Audi, Volvo si Volkswagen, a devenit astfel primul dealer auto european care a acceptat EGLD. Toate produsele si serviciile sale pot fi achitate acum in EGLD.

Evenimentul a marcat o etapa importanta pentru integrarea platilor cripto in sectorul auto.

"EGold a fost arhitecturat ca o noua forma de criptomoneda care combina tranzactii rapide si ieftine cu utilitati convingatoare si cu un stoc puternic de proprietati de valoare. Un jucator important de pe piata, cum ar fi Autoworld, a vandut deja prima masina cu EGLD, semnaland ca adoptarea generala a economiei internet-scale are loc chiar acum,” a declarat in octombrie anul trecut Beniamin Mincu, CEO al Elrond Network.

In acest context, nu este exclus ca si Autodeal, ai carei reprezentanti nu dau in acest moment detalii despre criptomonedele care vor fi acceptate ca plata a serviciilor auto in aplicatie, sa introduca inclusiv EGLD, criptomoneda dezvoltata de sibienii de la Elrond, pe lista scurta a optiunilor.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani